Szeged és környéke

2016.09.14. 17:28

Zenés, táncos felvonulással indul ma a Bortér

Szeged - Mától vasárnapig várja a minőségi borok és a gasztronómia rajongóit a Bortér a szegedi Dóm téren.

Munkatársunktól

Az idén hatodik alkalommal megrendezett eseményen 111 pincészet borait kóstolhatják meg a kilátogatók, akik kulturális élményekkel is gazdagodhatnak a jóféle borok, kézműves sajtok, házi kolbászok, lepények és erdélyi kürtőskalács kóstolgatása közben.


A négynapos rendezvény ma este fél 7-kor a borlovagok, borbarát hölgyek, néptáncosok, zenészek, lovasok és fogatok szüreti felvonulásával kezdődik: a menet a Széchenyi térről indul, a Klauzál és Dugonics tér érintésével a Dóm térre érkezik. 15 órától azonban a Dóm téren már kóstolót kaphatnak az érdeklődők a Szegedi Szimfonikus Zenekar kürtkvartettjéből, 16 órától pedig a Magyarkanizsai Tambura Zenekar muzsikájára mozdulhatnak meg a lábak a Délmagyarország-színpadnál.


Ugyanitt este fél 8-tól Vastag Tamás és a Show Me zenekar posztmodern juke-boxát hallhatja a közönség, a másik színpadon pedig Storyville Jazz Band ad vérpezsdítő dixie-koncertet este 9-től. Éjfél előtt pár perccel mindennap az Il Silentio fúvóskvartett búcsúztatja a Bortér vendégeit. A négynapos fesztiválon Múzsák Háza néven a Móra Ferenc Múzeum együttműködésével kiállítóhely is nyílik a Bor-téren, amely a művészetek és a bor kapcsolatát mutatja be.


Esténként pedig 6 és 7 óra között Hangzóbor címmel színes, zenés, verses összeállításnak lehet részese Balog József előadóművész, a Szegedi Szimfonikus Zenekar tagjai és Lukácsházi Győző túravezető közreműködésével. Ma este A boros 19. század címmel hallhatók részletek Szigethy Gábor, Petőfi Sándor verseiből, írásaiból zongorakíséret mellett.


A gasztronómiai és kulturális fesztivál részletes programja lapunk mai Légy-ott mellékletében, napi programajánló oldalunkon, valamint a borter.hu oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!