Szeged és környéke

2014.06.02. 21:01

Zöld diákok őrjáratban

Szeged - ˝Egyél gömbölyűt, hogy ne legyél gömbölyű!˝ – így szólt a szabadszállási iskolások mottója a Klímaőrjárat vetélkedő regionális döntőjén tegnap Szegeden. Előadásuk után gömbrépával kínálták a többieket. A furcsa zöldség csak az alakjában különbözött a megszokott sárgarépától.

Vida-Szűcs Imre

A felső tagozatos diákok a versenyen olyan tanácsokat fogalmaztak meg önmaguknak és iskolájuknak, amelyekkel környezettudatosabbak lehetnek.

A Szentesi Deák Ferenc Általános Iskolát a Zöld Kukák elnevezésű csapat képviselte: [namelink name="Juhász Gábor"], [namelink name="Kis Máté"] és [namelink name="Szabó Imre"] a 7. c-ből. A fiúk az energiatakarékosság jegyében matricákat ragasztanak az iskolai villanykapcsolókra, hogy figyelmeztessék diáktársaikat, lehetőleg ne égessék azokat a lámpákat, amelyek az ablakhoz közel vannak.

Zöld diákok őrjáratban. Fotó: Frank Yvette (galéria)


A vetélkedőn a dél-alföldi régióból 117 csapat vett részt, az első három fordulóban levélben kapott feladatokat oldottak meg – tudtuk meg Bojtos Ferenctől, a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület irodavezetőjétől. Az egyesület a Beretzk Péter Természetvédelmi Klubbal közösen szervezte a szegedi vetélkedőt. A nyolc legjobb eredményt elért csapat jutott a tegnapi regionális döntőbe, ahonnan a Csengelei Általános Iskola Szelektív Kukabúvárok csapata jutott az országos döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!