Szeged nyári táborok

2010.05.25. 12:28

Ősmagyar nyári lovastábor a gyálaréti Borostyán Birtokon!

Szeged belvárosától 8 km-re, a Tisza-part mellett található a 20 hektáron elhelyezkedő ,,Borostyán´´ Birtok, amelyen étterem, kávézó, panzió, lovarda, horgásztó található. A különleges természeti adottságokkal rendelkező környezetben minden kedves vendégünk megtalálja a számára legideálisabb kikapcsolódási lehetőséget.

Ősmagyar harcászati és lovas tábor

A gyermekek a tábor ideje alatt megismerkedhetnek az ősmagyar életmóddal és az ősmagyar harcászati fegyverekkel. Jurta, használati eszközök, ruházat, íj, és természetesen a lovagláshoz szükséges lószerszámokat és ezek használatát is elsajátíthatják. Minden nap 1 órai lovas oktatással tanítjuk őket lovagolni. Színes programokkal fűszerezzük meg mindennapjaikat, például Tisza-parti séta, ahol az állat- és növényvilágot figyelhetik meg, sportvetélkedő, ősmagyar kézműves foglalkozások, voltizsálás (lovastorna), lófürdetés, 7 próba, horgászat, búcsú tábortűz. Napi háromszori étkezéssel az éhes gyomrokat megtelítjük. Táborok turnusai: 2010. június 21-től 2010. augusztus 13-ig hetente, hétfőtől péntekig 6.30-tól 18 óráig.

Bentlakásos lovastábor - 5 nap/4 éjszaka

Szállást a panziónkban tudunk biztosítani 2-3 ágyas összkomfortos szobákban. A gyerekeknek napi kétszeri lovaglást biztosítunk. A résztvevők számára napi négyszeri étkezést, és egyéb szabadidős programokat nyújtunk, játékos vetélkedőkkel, tábortűz melletti beszélgetéssel, grillezéssel színesítjük programjaikat. 4 főtől külön kérésre is indítunk egész évben táborokat. Kezdő és haladó csoport egyaránt indul. 8 éves kortól.

Lovastábor

A gyerektáboraink májustól minden hétfőtől péntekig napközi jelleggel 8-16 óráig tartanak. A gyerekek elméleti és gyakorlati oktatásban is részesülnek. A tábor ideje alatt a gyerekek biztonságos felügyeletét szakmailag felkészült személyzet segíti. Megismerkedhetnek a lovaglással, lóápolással, etetéssel, lótartással, gondozással, nyergeléssel. A nyári táboros gyereknek napi háromszori étkezést és napi 1 óra lovaglást biztosítunk. Pedgaógusok és lovas oktatók felügyelete mellett szabadon horgászhatnak, játszhatnak. 5 éves kortól. Kezdő és haladó csoport egyaránt indul.

Bentlakásos horgásztábor - 5 nap/4 éjszaka

Szállást a panziónkban tudunk biztosítani 2-3 ágyas összkomfortos szobákban. A tábor ideje alatt lehetőség nyílik elsajátítani a horgászat alapvető ismereteit és különböző horgászmódszerek apró trükkjeit. Állóvizen, folyóvizen, vedregényes kubikgödrök felkutatásával szerezhetünk tapasztalatot a horgászat terén. Napi négyszeri étkezést biztosítunk. A tábor ára tartalmazza az etetőanyagokat, szereléseket, horgászengedélyeket, étkezést és szállást. Saját felszerelést lehet hozni, akinek nincs biztosítunk.

Bővebb információ itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!