Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Szeged Ligetfürdő strand

Strandfotó Szeged

Ligetfürdő

Szeged

Ligetfürdő
Szeged 6726, Torontál tér 1.
Telefonszám: 62/434-562

A Ligetfürdő a Belvárosi híd újszegedi hídfőjénél található, és már 1930 óta nagy népszerűségnek örvend a városlakók körében. A terület egyedi sajátosságokkal rendelkezik, a pihenni vágyók fűvel borított lépcsőzetes napozóteraszon élvezhetik a napsütést.

Hat medence (úszómedence, tanmedence, gyermekpancsoló, dögönyöző) várja a fürdőzőket. Az 1000 négyzetméteres élménymedence négy óriáscsúszdával rendelkezik, az itt található sodrófolyosó, buzgárok, zuhatagok, dögönyözők, pezsgőágyak mind a vízi élményelemeket gazdagítják. A medence felett napozóterasz és pool bár található.

A gyógyulni vágyók az 1551 méter mélyről feltörő 70 °C-os nátrium-hidrokarbonátos Dóra-gyógyvízzel feltöltött medencében pihenhetnek. Az újszegedi fürdőkomplexum minősített gyógyvize elsősorban a csontritkulásban szenvedőknek és belgyógyászati problémákkal küzdőknek ajánlott.

A Ligetfürdő számos nemzetközi sportrendezvény helyszínéül is szolgál (vízilabda bajnokság, vetélkedők, stb.) melyekkel vendégeink szórakozását és kikapcsolódását szeretnénk színesíteni.

A strand területén több vendéglátó egység (lángossütő, vattacukor árus, büfék) és strandcikkárus is található,

Nyáron pénteki napokon 9-24 óráig éjszakai fürdőzésre van lehetőség. Télen a Ligetfürdő ideiglenesen lefedésre kerül, így egész évben tudjuk fogadni a sportolni vágyókat.


<< Vissza a Strandfotó főoldalra