Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

1000 kacsa pusztult el egy balesetben

Ópusztaszer - Állattetemek hevertek az Ópusztaszert Bakssal összekötő úton: felborult egy vágóhídra tartó kamion - a helyszínen félpályás volt az útlezárás. Fotókkal.

11:30 Megszűnt a félpályás útlezárás a 4519-es jelű út 25-ös kilométerénél január 22-én 11 óra 20 perckor, ahol hajnalban egy kacsákat szállító pótkocsi borult fel. A forgalom folyamatos.

08:10 Információink szerint a kacsákat szállító 20 kaloda mintegy 8 millió forintot ért, az állatok árát  darabonként 1200 forint becsülik. A teljes kár több mint 10 millió forint. Úgy tudjuk, a teherautót vezető sofőr azt mondta a rendőröknek, hogy egy személyautó leszorította, ezért ment le a padkára. A Hungeritbe tartó kacsákat szétválogatják, az élő állatokat hamarosan továbbszállítják.

07:40 Kétségbeesett hápogástól volt hangos az Ópusztaszert Bakssal összekötő 4519-es út csütörtök reggel: felborult egy élő állatot szállító pótkocsis teherautó. A rendőrség közlése szerint a baleset 5 óra 15 perckor történt. A nyomok szerint a  Csongrád felé tartó teherautó sofőrje lecsúszott az útpadkára, ami megdobta és felborította a járművet.

Ezer kacsa pusztult el Ópusztaszernél. Fotó: Segesvári Csaba (képgaléria)

A pótkocsin szállított ketrecek az aszfaltra zuhantak, a kacsák egymást nyomták agyon. Mintegy 1000 állat pusztult el, az életben maradt társaik próbálnának a ketrecekből kiszabadulni. Egy kisebb csoport már szétszéledt, a közeli tanya mellett várják további útjukat.

A tűzoltók egy traktor segítségével állították fel az oldalára borult pótkocsit, jelenleg félpályás útzár mellett lehet a 4519-es úton közlekedni. Úgy tudjuk, a kacsákat fuvarozó hamarosan befogja az életben maradt állatokat, és továbbszállítják őket a vágóhídra.

Ezer kacsa pusztult el Ópusztaszernél. Fotó: Segesvári Csaba (képgaléria)

Korábban írtuk:


Eddig tisztázatlan okok miatt borult fel egy kacsákat szállító teherautó pótkocsija az 4519-es jelű út 25-ös kilométerénél Baks és Ópusztaszer között 2015. január 22-én 5 óra 15 perckor.

A balesetben körülbelül ezer jószág elpusztult, további ezer pedig szétszéledt. A helyszínen félpályás útlezárás van.

További részletek a helyszínről hamarosan.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képviseletet nyitott az EXIM

Szegeden tegnap képviseletet nyitott az exporthitel-ügynökségi feladatokat ellátó Magyar Export-Import Bank Zrt. és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (EXIM). Tovább olvasom