Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

106 éves lett Batki Margit néni! Isten éltesse!

Bordány - A fiánál, Bordányban ünnepelte 106. születésnapját a zákányszéki Bernáth Ferencné Batki Margit. Azt mondta, a sok gyaloglás és a sok munka az ő hosszú életének a titka.
106. születésnapját ünnepelte Bernáth Ferencné Batki Margit tegnap. Bordányban, a fiánál köszöntöttük a nénit a jeles napon.

– Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokáig fogok élni. Most már a 107. jön! – nevetett, majd elmesélte, hogy legszebb emlékei közé tartozik, amikor a három gyermeke született, és amikor a fiával a saját házukba beköltözhettek 1949-ben.

Bernáth Ferencné Batki Margit 106 évesen is derűsen szemléli a világot. Fotó: Schmidt Andrea
Bernáth Ferencné Batki Margit 106 évesen is derűsen szemléli a világot. Fotó: Schmidt Andrea (Kattintson több képért!)

– Nagyon sok munkánk van abban a zákányszéki házban, én még csak 17 éves voltam, amikor elkészült – vette át a szót a 82 éves Nagy-Géczi József, majd azt is elárulta: édesanyja egyedül nevelte fel őt és két lánytestvérét, kitaníttatta, kiházasította őket, és mindegyikőjüknek segített, ahogyan csak tudott. Fia azt is elmondta, hogy édesanyja elég makacs természetű, és nem szereti, ha valaki hazudik.

Margit néninek hat unokája, tizenegy dédunokája és két ükunokája van. Mindannyian büszkék a mamára, aki szívesen pózolt fotózás közben.

– Sokat gyalogoltam, sokat dolgoztam és szinte sosem néztem tévét – sorolta, amikor arról kérdeztük, mi a hosszú élet titka. A házimunka, a napszám, a vályogverés és a paraszti munka mellett keveset betegeskedett – magyarázta Nagy-Géczi József.

A 106 éves Margit nénit születésnapján ˝kisfia˝, a 82 éves Nagy-Géczi József is megölelgette. Fotó: Schmidt Andrea
A 106 éves Margit nénit születésnapján "kisfia", a 82 éves Nagy-Géczi József is megölelgette. Fotó: Schmidt Andrea

Mikor megkértük a nénit, hogy mutasson magáról régebben készült képeket, azt mondta a fiának: – Hozd be azt a képet, ami a szobában van! Azon még fiatal vagyok, csak 70 éves!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjféli felhőszakadás Szegeden, Makón, Vásárhelyen

Csongrád megyén két hullámban vonult végig az esti zivatar. Éjfélkor megérkezett a felhőszakadás… Tovább olvasom