Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

10,8 millió jutott 30 embernek

Szeged - 10,8 millió forintból osztottak jutalmat decemberben a megyei önkormányzat hivatalánál. A 75-ből 30-an kaptak, ez fejenként átlagosan nettó 360 ezer forintot jelentett volna, ha egyformán osztják el.
„Korlátozott keretek között lehetőség volt még némi jutalmat is biztosítani számukra" – olvasható a megyei önkormányzat hivatalos közleményében arról a 13 dolgozóról, akit nem vett át a kormányhivatal.
Valóban osztott jutalmat a megyei önkormányzat a hivatalánál decemberben, de nem mindenkinek, és nem is egyformán, mert akadt, aki 120 ezret, de olyan is, aki nettó 1,2 milliót vihetett haza – ez már nem hivatalos információ a megyeházáról. Valószínűleg azért jutott ki, mert a gárda nagyobbik fele nem kapott a pénzből.

A megyei önkormányzat hivatala jelentősen megfogyatkozott, miután januártól az állam átvette az összes vagyont, intézményt és a fenntartásukkal járó feladatokat. 26 dolgozó maradt, 1 átkerült a három kórházat működtető GYEMSZI-hez, 48 munkatárs pedig a kormányhivatalhoz, a Megyei Intézményfenntartó Központhoz – olvasható szintén a megyei önkormányzat honlapján. Ezek szerint decemberben még 75 dolgozója volt a megyének.

Megkérdeztük az önkormányzatot, mennyi pénzt költöttek jutalmakra, átlagosan mennyi jutott, és igaz-e, hogy volt nettó 1,2 milliós pulykapénz is. A megkeresésre válaszul a közgyűlés sajtószolgálata közölte, „a Csongrád Megyei Önkormányzatnál 2011. december végén 30 fő kapott átlagban mintegy 2 havi jutalmat, ami átlagosan nettó 360 ezer forintot jelent fejenként. A jutalmazott dolgozók között voltak olyanok, akik az önkormányzatnál maradtak, voltak olyanok, akik január 1-jétől átkerültek a Csongrád Megyei Kormányhivatalhoz, és olyanok is, akiknek a foglalkoztatása az átszervezés kapcsán megszűnt. A jutalmazás a 2011-re betervezett személyi kiadások terhére történt."

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. vuk 2012. január 09. 15:06
  „Na de msot tenyleg ennyire sok a penz, hogy osztogatni kell?
  Jajjj”
 • 22. nagyzsuzsa 2012. január 07. 22:05
  „7. anya5353 2012.01.07. 10:40
  "....voltak olyanok,......akiknek a foglalkoztatása az átszervezés kapcsán megszűnt."
  Sajnos ők vannak kevesebben!!!!!

  Szerintem ők szívesen lemondtak volna a 2 havi "jutalomról" ha megmarad a munkahelyük:( Valószínű ők nem a jól kereső köztisztviselők.”
 • 21. lukrecia 2012. január 07. 20:07
  „Micsoda szemét banda , és nincs aki álljt mondana erre????”
 • 20. picipest 2012. január 07. 16:55
  „a megyei intézmények dolgozóinak már nem jutott 2 forint sem a megyétől év végi jutalomra...már tudom miért!magyaranna lelépni!!!”
 • 19. futes_szeged 2012. január 07. 16:23
  „Morgó! Azt mondták azért kell a leépités hogy megtakaritás legyen.Lett is maradvány,de azt szétosztották a protekciósoknak.Szerintem azt az államadóság befizetésére kellett volna forditani.Rendbe jönne kis hazánk ha addig mindenki minimálbért kapna / a képviselők is/ amig az államadóságot ki nem fizetjük!!!!!! A miniszter urat pedig nem bántani kell, hanem segiteni,mi választottuk,majd 4 év mulva mondjunk megint véleményt az elért eredményről! Mit tett Gyurcsány és még most se nyugszik,az utcára viszi az embereket,Orbán Viktor is mondhatja "majd megunják és hazamennek"Az ellenzék mindig gáncsolja meg rémhireket terjeszt!!!!!!!!!!!”
 • 18. klj-54 2012. január 07. 14:34
  „9. vélemény
  Kérdésed mire alapozod?
  Mert így jelenleg a ködszurkálás vagy a víz gereblyézése kategória a találgatásod.”
 • 17. xBen 2012. január 07. 13:55
  „N.P.
  Ahhoz képest, hogy országunkban összesen kb. 3,8 millióan dolgoznak, ebből 750 000 a közszférában.
  Nem kiszervezéssel, hanem jól átgondolt, kidolgozott, hatékony rendszer kiépítésével.
  Orvosok, tanárok, rendőrök, tűzoltók, stb. szintén nem abba a körbe tartoznak, akik a nagy pénzeket akasszák le. Ráadásul ők adnak is valamit az állampolgároknak a fizetésükért. Szolgáltatást nyújtanak. A minisztériumok, a különböző aktatologató, bürökratikus hivatalok, dolgozói vannak szerintem túl sokan, akik az mellett, hogy bőven az átlag felett keresnek még olyan jutalmakat is kapnak, amit a jólmenő magáncégek dolgozói is megirígyelnek.
  A politikusok a választások után nagyon gyorsan elfelejtik, hogy kik és mivel is bízták meg őket és azok a pénzek, amelyek felett döntenek az az adófizetők pénze és nem az övék.

  orbán TAKARODJ!”
 • 16. Power 2012. január 07. 13:35
  „A kormány csodálkozik, hogy a hitelminősítők, a befektetők és betétesek kételkednek.
  "Sólyom úgy tartja, itt elvi hozzáállásról van szó, vagyis hogy ,,a kétharmados többség akaratának nem állhat útjába semmi, maga az alkotmány sem". A volt elnök kifogásolja, olyan részletszabályok kerültek az alaptörvénybe, illetve az átmeneti rendelkezésekbe, amelyek alkotmányossága kérdéses, ám AB-kontroll tárgyai már nem lehetnek. Példaként említi a legfőbb ügyész jogosítványát annak eldöntésére, mely bíróságon emeljenek vádat."”
 • 15. macusnéni 2012. január 07. 13:12
  „A régi időben a Tanácsi Hivatalban volt Szegeden , a legkevesebb fizetés a városban,69-70-s évben.Ja és nagyon kellett dolgozni,ha hiányzott valaki annak a munkáját is meg kellett csinálni,ingyen.Ma a felduzzasztott hivatalban,egymás szemét nézik.Feltöltötték a rokonokkal,haverokkal.Ha valami ügye van a polgárnak,na akkor felkészülhet,mert a végére nem igen tud jutni.Mocskos világ jött az biztos,a haverok,ideje jött elő.Alakítson a jó nép is egy pártot,s az államtól kap hozzájárulást,s csak el lesz valahogy.Egymást jutalmazzák,a pénztár üres,szaladunk a nyugattól kölcsönkérni.Ha nem elég akkor a pórnép összegyűjtögetett forintocskáját,majd le államosítjuk.Most ezt a világot éljük.Tényleg vérforraló ,s mindenkinek kinyílik a nem létező bicska a zsebében.”
 • 14. N.P. 2012. január 07. 13:10
  „xBen 2012.01.07. 12:20
  " Arányaiban pedig tényleg nagyon sokan dolgoznak a közszférában." - ez így taxatíve baromság!
  Mihez képest? Mik a közszféra által ellátandó feladatok? Ha ezeket kiszervezzük, vagy nem látjuk el olcsóbb lesz?
  Kik vannak sokan: az orvosok, pedagógusok, rendőrök? A versenyszférában tényleg hatékonyabban dolgoznak? stb... stb....”
 • 13. Power 2012. január 07. 12:59
  „"Képviselőink" ismét bizonyították, hogy nem számít az ország pénzügyi stabilitása, az államadósság mértéke, a munkanélküliség...”
 • 12. xBen 2012. január 07. 12:20
  „Lukrécia!

  Teljes mértékben igazat adok neked! Akinek nem tetszik, hogy nincs jutalom, csökken a bére az próbáljon meg a magánszférában elhelyezkedni. Majd megtudnák! Arányaiban pedig tényleg nagyon sokan dolgoznak a közszférában. Én csak azon csodálkozom, hogy még nem volt komolyabb leépítés. Igaz mikor az MSZP kormány fel akarta számolni a megyerendszert, akkor a FIDESZ tiltakozott a legjobban. És most mi történik? Elveszik a feladataikat, kvázi nem lesz rájuk szükség.”
 • 11. xBen 2012. január 07. 12:13
  „Válság van, de nem a politikusoknak és a sleppjüknek, csak a pór népnek!
  Ugyanúgy költekeznek, emelik meg saját bérüket és jutalmazzák meg saját magukat és a családtagjaikat, barátaikat, mintha "dübörögne" a gazdaság és nem a szakadék szélén állna az ország. Közben az átlag állampolgár örül, hogy van munkája, inkább INGYEN túlórázik, mert ez az elvárás. Próbálja túlélni a holnapot. Már a jutalom szót régen törölte a szótárából! Ilyen viszonyok között erkölcstelen, sőt vérlázító több százezres, milliós jutalmakat osztogatni az ADÓFIZETŐK pénzéből! Itt tényleg csak egy forradalom segíthet. Még az országból is el kell zavarni ezeket a tetveket!

  orbán TAKARODJ!”
 • 10. pala1964 2012. január 07. 12:02
  „9, majd lesz, a fiteszesek gondoskodnak erről - de csak ha ez az ő érdekük...

  különben megjegyzem, a Megyénél zabot hegyeztek és hegyeznek, a Városon azért van és lesz is teendő (néhol /IH, Sportigazgatóság, IKV/ látjuk is, milyen gyökér módon teszik...”
 • 9. vélemény 2012. január 07. 10:54
  „A Szegedet eladósító városvezetés mennyit osztott magának?
  Erről is van cikk?”
 • 8. anya5353 2012. január 07. 10:52
  „"A 13 főből 1 munkatárs időközben nyugdíjba vonult, 2 fő pedig próbaidő alatt volt foglalkoztatva. A további 10 dolgozó közül 3 fő foglalkoztatása várhatóan január első napjaiban megoldódik, 2 köztisztviselő pedig várhatóan februárban ill. áprilisban szakismeretének megfelelő munkakörben tud elhelyezkedni. Két további munkavállaló nem fogadta el a számára kínált lehetőséget. Nekik és a függőben lévő 3 dolgozónak a megyei önkormányzat vezetése továbbra is segítséget nyújt abban, hogy mielőbb a képzettségüknek megfelelő munkahelyet találjanak. "(forrás: www.csongrad-megye.hu)
  hm...hm....Éééééééérdekes, milyen hamar találnak másik állást!!!!!”
 • 7. anya5353 2012. január 07. 10:40
  „"....voltak olyanok,......akiknek a foglalkoztatása az átszervezés kapcsán megszűnt."
  Sajnos ők vannak kevesebben!!!!!”
 • 6. klj-54 2012. január 07. 10:18
  „Kiosztották a Júdás pénzt!”
 • 5. lukrecia 2012. január 07. 10:12
  „Vérforraló , hogy 5-10 fizikai munkásnak csak azért kell dolgoznia, hogy egy -egy köztisztviselő javadalmazását biztosítsa. Nagyon nem reális különbségek alakultak ki. Mindig a fizikai dolgozók kárára. Ezért nincs a munkának becsülete, mert az irodai csókosok el "pulykáznak" minden adóforintot.
  Itt az ideje a köztisztviselő kör drámai szűkítésének, sőt javadalmazásuk csökkentésének. Aki kevesli a bérét, ezer pályázó vár a helyére.”
 • 4. unicum58 2012. január 07. 09:48
  „Mert megérdemlik!”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre több az agyhártyagyulladásos megbetegedés

Megduplázódott az agyhártyagyulladásos esetek száma az országban – fél év alatt hatan meg is haltak a gyors lefolyású bakteriális fertőzés miatt. Tovább olvasom