Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

10 éves a Szeged Plaza

Szeged - Ez az esztendő a tizedik születésnapról szól – mondta el lapunknak Gálné Molnár Ildikó, a Szeged Plaza igazgatója. Egy hónap – egy különleges rendezvény: többek között ilyen programokkal szeretnék megnyerni a látogatókat.
Tíz évvel ezelőtt adták át Szeged első bevásárlóközpontját, a Szeged Plazát. A jubileum alkalmából ma este vendégül látják a város gazdaságának, társadalmi életének neves személyiségeit, és műsorral is kedveskednek nekik: Kovács Áron és a Popdarálók szórakoztatják a megjelenteket.

Gálné Molnár Ildikó, a Szeged Plaza igazgatója arról tájékoztatta lapunkat, hogy nem csak ezzel a mai programmal utalnak a nyitás 10. évfordulójára: szeretnék egész évben erre az eseményre emlékeztetni a szegedieket. Ezért minden hónapban érdekes rendezvényekkel várják a vásárlókat és a látogatókat a Búvár-tó melletti bevásárlóközpontba.

 A 10 éves pláza idei tervei szerint rendbe teszik a Búvár-tavat. A víz mellett szabadtéri fitneszparkot hoznak létre. Fotó: Frank Yvette
A 10 éves pláza idei tervei szerint rendbe teszik a Búvár-tavat. A víz mellett szabadtéri fitneszparkot hoznak létre.
Fotó: Frank Yvette

Az eltelt évtizeddel kapcsolatban elmondta az igazgató asszony – aki január 1-je óta vezeti Szeged első bevásárlóközpontját –, hogy sok változást megértek a falak, kicserélődtek a bérlők, azzal összefüggésben, hogy a vevők igényei is folyamatosan változtak. Hozzátette: vannak olyan bérlők is, akik a nyitás óta hűségesek a Szeged Plazához. Az elmúlt év legnagyobb beruházásaként pedig a mozgólépcső megépítését említette a vezető.

Hogyan tovább? Gálné Molnár Ildikó a környezetvédelem jegyében képzeli el a folytatást: idén rendbe hozzák és kikotorják a Búvár-tavat, a víz mellett szabadtéri fitneszparkot hoznak létre, valamint felújítják a homlokzatot. Tárgyalások kezdődtek napelemek felszereléséről is. Új szolgáltatások lesznek, a honlapon például 3D-ben tájékozódhatnak a vevők a tudnivalókról. Elkezdték a vásárlók adatbázisának feldolgozását is, hogy információkkal láthassák el az érdeklődőket, és bevezetik a hűségkártyát.

A várossal még szorosabb kapcsolatot szeretnének kialakítani, hogy nagy rendezvényekhez nyújthassanak helyszínt. Az együttműködés első jele, hogy a pláza saját parkolója ingyenes P+R parkoló lesz majd.

Olvasóink írták

 • 9. állatbarát 2010. június 18. 17:18
  „Nagyon sajnálnám, ha nem lenne.
  Eltudom képzelni, hogy milyen jól aludnék, nem arra ébrednék, illetve még hajnali fél kettőkor is nem forgolódnék az ágyban attól a bődületes zajtól amit csapnak.
  Egyszóval nem tudom mi folyik már 2-3 hete, de úgy hangzik, mint amikor vasrudakat dobálnak. üveg csörömpölés, egyéb hulladékok rakodása pótkocsira, platós autóra.
  Mind ez természetesen hétköznap éjszakánként történik, másnap majd elalszok a munkahelyemen olyan fáradt vagyok.
  Ha mi lakók a lakótelepen csinálnánk ekkora zajt, már feljelentettek volna bennünket csendháborításért.
  Volt olyan lakó, aki éjjel felhívta a rendőrséget, de hiába azóta sem változott semmi.
  Tehát: HAJRÁ PLAZA.”
 • 8. apatfalvifaszagyerek 2010. június 18. 11:58
  „még sose voltam ott.
  nem is tervezek menni.
  :)”
 • 7. tomth 2010. június 18. 10:50
  „Tényleg baromság, hogy aki beérkezik Szegedre nem tud behajtani a Plázába és aki kifelé jön, nem tud a város felé fordulni. A szegedi sajnos a siralmasabbak közé tartozik az országban.”
 • 6. makákó 2010. június 18. 10:09
  „Egy lepukkant romtanya ez, nem pláza.
  A tavat be is temethetnék, mert ronda is és felesleges is.
  P+R parkoló??? Gondolom kiraknak egy táblát...
  Csak az a gond vele, hogy, aki a városba érkezik, pont az nem tud behajtani, csak ha háztömböket kerülget, így meg semmi értelme.
  Lesz havonta kb. 2 ember, aki P+R-ként fogja használni, de egyébként jó PR fogás:)))”
 • 5. madártej 2010. június 18. 09:37
  „Nyugodtan nézzék meg a listáikat én biztos nem vagyok rajta. Soha életemben nem jártam a kapuján belül az épületnek, de nem is fogok, ögye mög a fene!”
 • 4. spiler 2010. június 18. 09:25
  „ritkán járok oda,ugyan az mint a többi,egyedül a tó a külömbség,semmi egyedi jelleg...........”
 • 3. szegedil 2010. június 18. 08:31
  „mi az iskolával biológia órán egyszer kimentünk a tóhoz, hogy ott vízibolhát gyűjtsünk. nagyon tiszta volt:)”
 • 2. favágó 2010. június 18. 08:04
  „Gálné Molnár Ildikónak annyit elárulok, hogy a tó kotrását még az építtető vállalta, több mint 12 évvel ezelőtt!:-) Csak nem csinálta meg az egész tó kikotrását! De erről a környéken élőket lehetne megkérdezni, mert akkoriban igancsak iszapbűz volt errefelé!:-((”
 • 1. daveedbrown 2010. június 18. 08:01
  „ahham, csak mikorra csinálják meg a homlokzatot. mert hát most így enyhén randa...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Édesapját és egy 12 éves fiút mentett ki a vízből Kálmán

Egy 12 éves fiút, majd a saját édesapját mentette ki egy megduzzadt vizű csatornából Lajtár Kálmán szerda délután Szatymaz külterületén. Tovább olvasom