Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

111 műtét a régiós vérből

Szeged - Összesen 1504-en adtak vért a Magyar Vöröskereszt és az OVSZ Szegedi Regionális Vérellátó Központ közös szerevezésében áprilisban.
A legtöbben – 131-en – a szegedi Cora Áruházban jelentkeztek donornak, második helyre – 126 fővel – a Rotaract Club véradó rendezvénye került, a „bronzérmet" – 72 véradóval – a Gábor Dénes gimnázium érdemelte ki. Sokan adtak vért a Széchenyi-, a Csonka-, az Eötvös-, a Radnóti-, a Tömörkény-, a Dugonics-, a Fodor- és a Kossuth Zsuzsanna gimnáziumban, a Kiss Ferenc, a Vedres-, a Vasvári-, a Krúdy- és a rendészeti szakközépiskolában, illetve az SZTE pedagógusképző, valamint egészségügyi karán.

Vérükkel segítettek a szegedi nagyállomás, a MÁV-igazgatóság, a szegedi tűzoltóság, a szegedi hőszolgáltató és a makkosházi általános iskola munkatársai, a Hermann Ottó Kollégium, illetve Baks, Csengele és Pusztaszer lakói. A levett vérmennyiségből 75 szív- és 31 érműtétet, illetve 5 veseátültetést végeztek el a régiós szakemberek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Manőverek Szeged fölött

Szeged - Kipróbáltuk a repülést, de nem csak utasként: botkormányt ragadtunk, és irányítottuk a gépet. Körülbelül fél órával előtte magyarázták el, melyik gomb mire való, és mit hogyan kell csinálni. Tovább olvasom