Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

114 kocsiból 65 felelt meg

Szeged - 5 alkalommal 114 járművet ellenőriztek az M43-ason a kormányhivatal által szervezett akcióban, és csak 65-öt engedhettek útjára intézkedés nélkül – jelentette be a Csongrád Megyei Kormányhivatalban tartott sajtótájékoztatón ifjabb Szeri István, a közlekedési felügyelőség igazgatója.
Az ellenőrzést az októberi, 14 halálos áldozatot követelő baleset tapasztalatai alapján indították. Találkoztak olyan autóval, amely 3 személyre volt vizsgáztatva, de 9 ülőhelyet alakítottak ki benne. A problémás járművek közül 36-tal valamilyen műszaki gond akadt, 11 sofőr ellen a vezetési és a pihenőidő be nem tartása miatt indult vizsgálat, 2 pedig szabálytalanul szállított veszélyes anyagot. Jellemző, hogy a tevékenységigazolást mutató román sofőrök a papírjuk szerint pihenten jöttek Magyarország területére, úgy, hogy a határátlépés előtt egy percet sem vezettek. Tanulság: az ellenőrzéseket folytatni kell.

Lukács János dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány arról számolt be: kollégái egy év alatt 307 külföldivel szemben intézkedtek, 10 milliónyi bírságot kiszabva. B. Nagy László kormánymegbízott ezután rendszeresen egyeztet az Arad megyei prefektúrával – ha 2013-ra elkészül az összefüggő autópálya a román oldalon is, minden föltétel meglegyen a zavartalan határátkelésre. Horváth Levente Arad megyei alprefektus azt mondta, a tranzitforgalomban részt vevő teherautók műszaki állapotáról, vezetőik kipihentségéről nekik is vannak tapasztalataik. A közelmúltban létrehozott a román állam egy új, egyenruhás hatóságot, amely szigorúan ellenőrizni fogja a járműveket, Arad megyében is.

Olvasóink írták

 • 4. kumisz 2011. december 16. 18:27
  „"114 kocsiból 65 felelt meg"
  Lovaskocsi?
  Egyébként meg Nemzeti Közlekedési Hatóság a becsületes nevük.
  Vigyázzunk magunkra!”
 • 3. Egyolvasó 2011. december 16. 15:06
  „Ha elolvastad volna a cikket ezt a bírságot nem a rendőrség szabta ki, hanem a közlekedés felügyelőség.
  A rendőrségnek ma magyarországon már nincs semmi hitele, tekintélye köszönhetően a nagy demokráciának.”
 • 2. fakandrea 2011. december 16. 13:38
  „Ezt eddig is mindenki tudta, hogy a határon áthaladó járművek majdnem felével van valami baj. Nem értem miért kellett az átfogó ellenőrzésre ennyit várni. Vagy amíg nincs halál, nincs tömegbaleset, addig a rendőrséget nem zavarja ez? Elképesztő...”
 • 1. klj-54 2011. december 16. 10:01
  „CSAK?
  Ez vicc!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb parkoló, megváltozott forgalmi rend az új klinikánál

A Semmelweis utca–Bánomkert sor átépítésével megváltozott a forgalmi rend az új klinikánál - több egyirányú utca, kevesebb parkolóhely. Tovább olvasom