Délmagyar logó

2019. 03. 20. szerda - Klaudia 4°C | 13°C Még több cikk.

12 határsértőt és 2 embercsempészt fogtak el

A 6-6 fős makedón és szerb család a jobb élet reményében indultak útnak.
6 fő makedón állampolgárt Röszke külterületén tartóztattak fel a határrendészek 03: 15-kor. A makedón család, amely 3 felnőttből és 3 gyermekből állt a jobb megélhetés reményében hagyta el otthonát, úti céljuk Nyugat-Európa lett volna.

A másik 6 fő szerb határsértőre, az általuk hátrahagyott nyomok alapján találtak a járőrök. Közvetlenül a határvonal mentén hajtottak végre ellenőrzést, amikor több ember által hátrahagyott friss nyomokra lettek figyelmesek, amelyek Szerbiából Magyarországra vezettek.

A járőrök rögtön megkezdték a nyomok alapján történő üldözést. Mintegy félórás nyomolvasást követően kijutottak egy mellékútra, ahol éppen láttak, amint 2 felnőtt 4 gyermekkel beszáll egy román forgalmi rendszámú terepjáró gépjárműbe, és gyorsan elindul. Az üldözés megkezdődött, egészen az M5 autópálya 171 számú km szelvényéig követték, ahol végül sikerült utolérni, megállítani, és ellenőrizni őket.

Az igazoltatás során derült ki, hogy a 6 szerb állampolgár nyomaival találkoztak az államhatáron, valamint a gépjárművet két román állampolgár vezeti, akik az előzetesen megbeszéltek alapján érkeztek a találkozó helyre és szállították volna tovább a családot Nyugat-Európába.

A szerb család már korábban próbát tett bejutni hazánkba illegálisan, de akkor is sikertelenül.

A 6 szerb és 6 makedón állampolgár ügyét a CSMRFK Idegenrendészeti Osztálya idegenrendészeti eljárás kertében vizsgálja. A két román állampolgárral szemben embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több tízezer éves csontok

Mammuthus: az elefántfélék családjának egy mára kihalt neme az ormányosok rendjén belül – írja… Tovább olvasom