Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

12 hete nem volt ötös a lottón

Szeged - 1 milliárd 100 millió forint halmozódott föl az elmúlt 12 hét alatt az ötös lottón. Tegnap egymásnak adták a kilincset a szerencsevadászok a szegedi Széchenyi téri lottózóban is.
Múlt héten sem találta el senki az ötös lottó számait, így a megnyerhető összeg ismét átlépte a bűvös, egymilliárdos határt. Ezért nem csoda, hogy tegnap a szegedi Széchenyi téri lottózóban is egymásnak adták át a kilincset a játékosok: már délelőtt majdnem a bejáratig ért a sor vége.
Volt, aki rövid töprengés után találomra ikszelte be a számokat, és olyan is, aki évek óta ugyanazokat teszi meg.

– Fiatalkorom óta lottózom, most hatvan vagyok. A nagyszüleim „fertőztek meg" a játékszenvedéllyel – mesélte Piti János. A nyugdíjas buszvezető minden héten családtagjai születésnapját ikszeli be. Eddig mindössze egy hármasa volt. Ennek ellenére bizakodik, hiszen „sosem lehet tudni". Kabalaként mindig tárcájában hord egy 1964-es szelvényt. Akkoriban még tárgynyereményt osztottak a szerencséseknek – tudtuk meg a férfitól, miközben a besárgult papírcetlit nézegettük, amin az olvasható: „Szebb a tavasz tweed kosztümben". – Ezekre a szelvényekre még a nevet és a lakcímet is rá kellett írni. Postás hozta ki a nyereményt, a nyertest pedig lefényképezték, az újságban is szerepelt – magyarázta.
– Emlékszem, amikor még 6000 forint volt a nyeremény az ötösön, én már akkor is játszottam – folytatta a gondolatmenetet Verebes Tibor, aki évtizedek óta kitartóan játszik. Hetente csak egy mezőt tölt ki – szerinte így is elég esélyt ad magának a nyerésre.

Piti János egy mai és egy 1964-es szelvénnyel. Fotó: Frank Yvette
Piti János egy mai és egy 1964-es szelvénnyel.
Fotó: Frank Yvette

– Mihez kezdenének ennyi pénzzel? – kérdeztük. – Az biztos, hogy nem tenném a fejem alá – jött a válasz Piti Jánostól, aki családtagjai között osztaná szét az 1 milliárd 100 millió forintot.

Aki megnyeri ezt az összeget, annak könnyebbé válhat az élet. Ha bankba tenné a pénzt, havonta vehetne egy szegedi lakást a mintegy 10-12 millió forintos kamatból. A nyereményből akár egy egész utcányi családi házat is megvásárolhatna. Az autók megszállottjai 60 millióért vehetnének maguknak egy 490 lóerős, Forma–1-es technológiával épített Ferrari 430 Spidert, a maradék pénzből mintegy 3 millió liter benzint, plusz egy saját benzinkutat.

Tizenkét hete halmozódik

Az ötös lottó eddigi legnagyobb főnyereményét 2003 novemberében vitték el: a telitalálat akkor több mint 5 milliárd forintot ért. A jelenlegi összeg – 1 milliárd 100 millió forint – tizenkét hét alatt halmozódott fel. 2009-ben Csongrád megyében összesen közel 173 millió forintot fizettek ki a nyertes ötöslottó-szelvényekre.

Olvasóink írták

  • 2. varadipal 2009. augusztus 08. 10:45
    „-Istenem! Könyörgöm Hozzád, segíts, hogy nyerjek.
    _ Héé Balfácán! legalább egy szelvényt vegyél!!”
  • 1. varadipal 2009. augusztus 08. 10:42
    „Ügyesen játszom. Sehogy sem bírják eltalálni az ixelt számaimat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hungarikumos hírességek

Szeged - Többek között tulipános láda, szürke marhából készült ételek és egy vízzel töltött medence… Tovább olvasom