Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

12 kalapácsütés, 12 év fegyház

Szeged, Algyő - Megváltoztatta tegnap a Szegedi Ítélőtábla az első fokon meghozott ítéletet, amennyiben elrendelte a vádlott kényszergyógykezelését is. Egyebekben helybenhagyta a Csongrád Megyei Bíróság döntését: 12 év fegyház az algyői Pap Mihály jogerős büntetése – különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt.
Az algyői Pap Mihály és felesége között már régebben is rossz volt a viszony a férfi italozó életmódja és agresszivitása miatt. Az asszony két évvel ezelőtt válópert kezdeményezett, ezután a férfi többször azzal fenyegette, hogy megöli. A 49 éves Pap Mihályt korábban már kétszer elítélték, mert ittasan verte a feleségét és két lányukat. Tavaly augusztus 6-án a férfi egész nap ivott, este 9 körül ért haza a közös lakásba, ekkorra a feleség már bezárkózott a saját lakrészébe, mert félt az újabb veszekedéstől. Férje elkezdte verni az ajtót, mire a nő telefonon rendőri segítséget kért. Amikor ezt Pap Mihály meghallotta, betört a szobába, kiráncigálta az asszonyt az udvarra és kalapáccsal kezdte ütni fejét. A 46 éves nő már az első ütés után összeesett, de a férfi nem hagyta abba a bántalmazást. Legalább 12-szer mért ütést a fejére, majd az udvari vízaknába dobta, annak a fedelét rácsukta és még egy szemetes kukát is ráhúzott. Ezután bement a városba.

Az asszonyt a segélyhívásra érkező rendőrök találták meg, a mentők életveszélyes állapotban szállították kórházba. Megmentették. Házasságukat 2007 februárjában a bíróság felbontotta.

A Csongrád Megyei Bíróság ez év márciusában bűnösnek találta Pap Mihályt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölési kísérletben, ezért 12 év fegyházbüntetésre ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa tegnap helybenhagyta az első fokon született 12 év fegyházbüntetést, de elrendelte a vádlott kényszergyógyítását is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi rekordkaralábé

Szeged - Óriásdinnye és égbe meredő kukorica után egy újszegedi gazdasszony lepett meg bennünket a… Tovább olvasom