Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

12 napra bezártak egy szegedi éttermet

Szeged - Április 1-jén, de nem áprilisi tréfaként jelentek meg a vám- és pénzügyőrség munkatársai a szegedi Taverna étteremben.
A vámosok információi szerint a Szent Mihály utcai vendéglőben feketén dolgoztattak egy embert – az értesülés helytállónak bizonyult. Az éttermet ezért 12 napra, április 13-áig bezáratták a vámosok.

A tulajdonos a határozat ellen jogorvoslattal élhet. Információink szerint eddig ezt nem tette meg.

12 napra bezárták a Tavernát. Fotó: Karnok Csaba
12 napra bezárták a Tavernát.
Fotó: Karnok Csaba

Olvasóink írták

52 hozzászólás
 • 52. karma 2010. április 07. 22:54
  „Uborkának. A kádár rencerbe legaláb biztos munkahely volt ha normálisan dolgoztál onan mentél nyugdijba ,megbecsült ember voltál és azt bünteték aki nem dolgozott most nem találsz normális munkueröt az emberek nem akarnak dolgozni csak irányitani.”
 • 51. uborka 2010. április 07. 19:15
  „TETVEK. EZ A MUNKAHELY BIZTOSITÁS AZ ÁLLAMPOLGÁRNAK. PISZKOS KOMCSI URALOM VAN MÉG ITT.”
 • 50. Agáta 2010. április 07. 17:18
  „tudom, hogy munkanélküliség van, de ha senki nem lenne hajlandó feketén dolgozni, akkor a vállalkozók kénytelenek lennének "fehéren" alkalmazni mindenkit. Persze különösen itt vidéken nem lehet válogatni, mert nincs elég munkahely sajnos.
  A külföldi nagy cégeket pedig nem kell szídni, mert ők rendesen bejelentik a dolgozót, a valós jövedelem után fizetve minden járulékot. Ezért tudok én pl. megélni a nyugdíjamból, mert egy ilyennél dolgoztam. A gyerekem csak 5 hónapig volt egy magyarnál alkalmazott, egyetemi diplomával. A szerződésébe beírták, hogy a munkakört középiskolai végzettséggel is el lehet látni és annak megfelelő minimálbért kapott, ráadásul csak 6 órásnak jelentették be. Még további disznóságokat is elkövettek vele szemben, így 5 hónap után megunta és fővárosunkba távozott, külföldi tulajdonú céghez. Azóta ha beteg, rendes táppénzt kap (nem rúgják ki ezért) és persze nagyságrenddel magasabb fizetést. Az albérletet levonva is több marad, mint itt a teljes (zsebből kiegészített) jövedelme.”
 • 49. őrgróf 2010. április 07. 17:01
  „lidocain és mások: ha fent lopnak, és középen is lopnak, alul meg pláne sőt rabolnak, az (gondolod) fölment engem, és én is lophatok? Elárulom neked: nem. És te sem hivatkozhatsz arra, miközben a rézkábeles lopással milliós károkat okozol pár ezer forint reményében, hogy a politikusok is lopnak...No persze mielőtt nekem esnétek: tisztelet a kivételnek...”
 • 48. nellyke11 2010. április 03. 17:51
  „Finánckáim ! BEZÁRNI és nem LEZÁRNI !”
 • 47. hajnalka 2010. április 02. 19:09
  „KamuNeni!
  Nem kellene talán uszítanod! Bizonyára elkerülte a figyelmedet, hogy Magyarországon ezt a törvény bünteti. A betűkészleted alapján azt gondolom, ott légy okos, ahol élsz!
  Véleményed lehet, jobb megoldásokról is beszámolhatnál, de előbb tájékozódj!”
 • 46. KamuNeni 2010. április 02. 17:51
  „Szerintem mindenki ott csaljon lopjon ahol tud amig az orszag vezetoi csak burokraciat, munkanelkuliseget es penznelkuliseget teremtenek. Valahogy meg kell elni vagy pedig forradalmat kell csinalni es eroszakkal megvaltoztatni. Maskepp nem fog menni MO-n.
  Annyira le van sullyedve az orszagban a moral es szegenyseg hogy a helyzet meg hosszu tavon is kilatastalan.
  Amig az allam Robin Hood modszerekkel el addig mindenkinek joga van arra hogy ok is ugyanazt a modszert hasznaljak.

  Ertem en a sok erkolcsi predikalot de annak az ideje mar elmult MO-n es csak az allami vezetok akik ott lopnak csalnak es torvenyeket hoznak ahol akarnak azoknak megy jol. 3-4 meg tobb millios havi fizetes akarmilyen allami vezetonek Bunnek kellene lennie mikor az orszag 40 szazaleka ehezik es a gyerekeik csak iskolaban kapnak meleg etelt es hust. A masik hatvan szazalekbol 90 szazalek egy fizetesre all az otthontalansagtol es a nyomortol mig a maradek ugy ahogy elvan kiveve az allami veztok es a burokracia.

  Hajra magyarok!!”
 • 45. zetor 2010. április 02. 17:03
  „Nem olvastam elejétől a hozzászólásokat, de az jutott eszembe, hogy pár nappal ezelőtt egy vendéglátóipari egység előtt úgy összeszurkáltak egy embert, hogy amikor az visszament még egy sörért, a drága nedü vidáman folyt ki belőle. Akkor az újság nem írta meg, hogy ez hol történt, most viszont igen.
  A taverna helyében símán perelnék, a jó hírnév stb... ügyében, hiszen gondoljunk bele, hogy mennyire finnyásak és érzékenyek vagyunk minden olyan szolgáltatóra aki élelmiszert, kész ételt árul, viszont ez ( jó hírnév rontása) a vállalkozás számára nagy veszteség lehet.”
 • 44. lidocain 2010. április 02. 16:38
  „miért várják el a "kisembertől+ hogy becsületes legyen amikor akiknek leginkább fedhetetlennek kellene lennie (a kormányra és egyéb képviselőkre gondolok) azok a legnagyobb trógerok?
  sajnos ma ebben az országban becsületes munkából nem lehet megélni,szinte minden forintot elvisz az adó meg a járulékok. persze,hogy inkább zsebből zsebbe fizet aki tud,hiszen a bérekre rakódó terhet nem mindenki tudja kitermelni.
  ezek a mocsodékok legszivesebben megnyuznák az embereket miközben a saját pénzüket kimentik ciprusra,velük miért nem ilyen kemény a hatóság? vagy az apeh?”
 • 43. JoyceLynn_Aryan_Nation_Campbell 2010. április 02. 15:59
  „Mennyi ..... okos ember kommentel ide...”
 • 42. flexsnake 2010. április 02. 13:45
  „Egyébként ha a taverna tulaja megkeresné a dm-et, biztosan leírnák cikkben hogy ő egy ma született bárány és a be nem jelentett munkás csak statisztikai hiba. Jelentkezett magyarázattal?”
 • 41. flexsnake 2010. április 02. 13:43
  „Ne tessék a járulékok meg adók magasságával jönni, ha fele ekkora volna ugyanígy nem jelentenék be az embert. Magyarországra általánosan jellemző. hogy pl: nem a kisnyugdíjas lop áramot. Üzletek lopnak elég durván. Divat kibújni a fizetés alól. Védeni kell a dolgozót. Nem arról van csak szó aki feketén vállal munkát hanem azokról is akik munkaszerződést kapnak és nem létező cég nem létező személyben ír alá. Sokszor azt sem tudja hogy valójában nincs bejelentve. Őt ilyen formában megkárosítják. És lehet hogy holnap világvége, de attól még a szolgálati időt és a nyugdíjt bizony be kell fizetni ma.
  És azért VPOP mert lehet hogy a munkás bizony nem magyarországon született.”
 • 40. flexsnake 2010. április 02. 13:37
  „31. 600 éves vagyok, pontosan nem tudom mert kb a 200után már nem számoltam meg nem ünneplem :p
  30. az újság tájékoztat, az a dolga. Én is fellehetnék háborodvva hogy minden napra jut egy jobbikos vagy bohácsos reklám. Ez a dolga, tájékoztasson, majd jól alápiszkítunk.”
 • 39. Church 2010. április 02. 11:33
  „39. gavallér

  Gavallér! Igazad van! Valóban be lehetne zárni az egész országot ilyen címen! De valahol el kellene már indítani végre az "öntisztulási" folyamatot. Erre a parlament lenne az ideális kiindulási pont: visszaállítani a képviselők fizetését 2000-es év szintjére, minden kiadásukat számlával kellene bizonyítaniuk, ne kaphassanak minden évben új bútort, laptopot, autót, lakhatási támogatást, ne lehessen polgálmester országgyűlési képviselő stbstbstb. Amíg fent nem tesznek rendet, addig lent sem lesz. Csak egy a bökkenő. Fent nem akarnak rendet tenni, mert nekik ez az Anarchia teljesen megfelel.
  Ha valamelyik kormány egyáltalán belefog majd a rendcsinálásba, az sem a saját soraikban fogja kezdeni, hanem a "szemét vállalkozókon", meg rajtunk! Sajnos ez van.”
 • 38. valakiszegedről 2010. április 02. 11:26
  „Ismerősöm, sőt barátom az üzletvezető. Éppen két napja volt ott, amikor az egész történt. A megörökölt, kiskönyves munkavállalónak megvette a bélyeget, csak az nem ragasztotta be. A vámosok azért mentek, mert az előző üzletvezető idején voltak szabálytalanságok. Egyébként több olyan ember dolgozik ott, akinek előzőleg nem volt munkája és segélyért állt sorban, ezek most mind bejelentet adófizetők. Olyan emberről beszélünk, akinek a vezetése alatt álló üzletekben soha, senki nem dolgozott feketén és egyetlen olyan tétel sem volt, ami nem került be a pénztárgépbe, ellentétben sok más vendéglátóssal. Egyébként akik szidják, 13-a után nyugodtan menjenek el és ellenőrizzék, hogy igaz-e, amit írtam. Már csak az étel és kiszolgálás minősége miatt is megéri.”
 • 37. gavallér 2010. április 02. 11:23
  „Lehet mindenki "szemét vállalkozó". Akkor majd meglátnád milyen rafinált módon vesz le az állam!
  Egyébként az egyik kulcs ehhez a 400-ft os rántott szeletméll van. Aki 400-ft-ér bármit a mai
  világban árul ott biztos nincs bejelentés, ez 100%

  De ilyen alapon be lehetne zárni az egész országot. Kivéve a zsíros hivatalokat ahol tudják
  osztani az észt, a törvényességről, hatástanulmány, megválósíthatósági tanulmány , tanácsadás stb.
  címeken.”
 • 36. Beth 2010. április 02. 11:08
  „Számoljuk csak össze hány vállalkozás van feketelistán járulékok és tb nemfizetése miatt???”
 • 35. karaly 2010. április 02. 09:46
  „36. Church 2010.04.02. 09:07

  Igazad van! Valóban ezt kellene tenni. De sajnos nem várható el ilyen döntés azoktók, akik maguk is az úthenger alá kerülnének. Ezért kewll kisöpörni ezeket az embereket a politikából.”
 • 34. Church 2010. április 02. 09:15
  „Előző hozzászólásomhoz még annyit: ha optimalizálnák végre az adó- és járulékrendszert, jobban támogatnák a kis- és középvállalkozásokat, nem a kiszipolyozás lenne a cél, akkor talán elindulnánk valamilyen emberibb arcú Magyarország felé, és talán akkor nem lenne arra kényszerítve az ember, hogy adót csaljon. Sok vállalkozót ismerek, viszont kevés köztük az olyan, aki nem azt tartja szem előtt, hogy villámgyorsan hülyére keresse magát.
  Lengyelország volt az egyetlen Európa eme régiójában, ami konkrét fejlődést volt képes felmutatni minden szinten a válság ellenére is. Nekik ment. Követendő példa lenne.”
 • 33. Church 2010. április 02. 09:07
  „Szlovákiában bevezették, hogy minden luxus kategóriájú autóval rendelkező személyt nagyító alá raknak, miből futotta neki az autóra, mennyi a havi keresete stb. Gyakorlatilag vagyonosodási eljárás a vége. Ha kiderül, hogy adót csalt, lopott stb, akkor elkobozzák az autót, zárolják a vagyont. Ezt kellene Magyarországon is meghonosítani végre, adni az adócsalóknak, vállalkozóknak 3 hónap türelmi időt, hogy legyen ideje kiszámolni, hogy menyi kárt okozott az államnak, és ha ezt az összeget befizeti, akkor nem indul ellene eljárás. 3 hónap után lejárna az adóamnesztia ideje, aztán beindulna az úthenger, és mindenkit kivizsgálna újból! Aki nem csalt adót, annak semmi félnivalója nincs, aki meg csalt, azt kőkeményen büntessék meg.
  Szeged utcáin nap, mint nap lehet látni vadonatúj BMW-t, Audi-t, Mercedes-t, benne pedig olyan embereket, akik egy jóízűt nem dolgoztak még életükben. Rajtunk élősködnek, kárt okoznak az államnak, kárt okozva ezzel nekünk, mi fizetjük meg az árát a ..... kocsijuknak, házuknak, nyaralásaiknak. Nagyon itt lenne már az ideje, hogy ne csak a hozzám hasonló prolikat figyelmeztessék állampolgári kötelességeiről és húzzák le adózás címen!!!”
52 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra látható a Feszty-körkép

Ópusztaszer - A portalanítás és a terepasztal felújítása, átalakítása után csütörtöktől újra látható… Tovább olvasom