Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

13 nap múlva lekapcsolják az analóg tévéadókat

Szeged - A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) vezetői és Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke közös sajtótájékoztatón hívta fel csütörtökön a figyelmet arra, senki ne várjon, már most is átállhatnak a digitális adások vételére.

A megyei önkormányzat Rákóczi téri parkolójában egy NMHH-s mérőautóban azt is bemutatták, míg az analóg adás Szeged belvárosában még 6 méteres antennával is szellemképes, addig a digitális vétel kitűnő.

Július végén a szentesi adóállomáson is lekapcsolják az analóg sugárzást szolgáló eszközöket. Fotó: MTI/Rosta Tibor
Július végén a szentesi adóállomáson is lekapcsolják az analóg sugárzást szolgáló eszközöket.
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Mint arról beszámoltunk, az átállás első üteme július 31-én zárul, és 14 megyét, köztük Csongrád megyét is érinti. 13 nap múlva lekapcsolják a szegedi és szentesi analóg adókat is, a közelgő időpontra egy információs csík és a három érintett adó sarkában látható visszaszámláló is figyelmezteti a nézőket. – Bármikor átállhatunk a korszerűbb vételi módra. Ehhez nem szükséges új televíziót vásárolnunk, elég egy jelátalakítót, más néven set top boxot, és antennát csatlakoztatni már meglévő készülékünkhöz – mondta Vári Péter, a hatóság műszaki főigazgató-helyettese. Zsuppán Attila, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kommunikációs igazgatója elmondta, az NMHH szociális támogatási rendszert dolgozott ki annak érdekében, hogy mindazok állami támogatást kaphassanak, akik önállóan nem képesek végrehajtani az átállást. Az első felméréssel már végeztek, a jelentkezésre második kört is nyitnak a rászorulóknak. A digitális átállás közvetlenül azokat érinti, akik jelenleg hagyományos szoba- vagy tetőantennával nézik az analóg földfelszíni adást.

Olvasóink írták

 • 5. Ebgondolat 2013. július 19. 22:44
  „Nem tudom, ti hol éltek. Nekem van IPTV-m és Digi is, és mindkettő kifogástalanul működik. Bár az IPTV-t nem tartom megbízhatónak, mert ki tudja, épp mikor akar lefagyni, de ez messze nem mindennapos probléma. Digivel még semmilyen hibát nem tapasztaltam. Igaz, nálam a TV tölti be az STB szerepét. Talán ezért nem..”
 • 4. _csutak_ 2013. július 19. 18:48
  „Maradjunk a tényeknél!
  Ha villám éri a készülék bemenetét akkor irány a biztosító és bejelenteni a káreseményt.
  Az elv jó, bevált, vállalható!

  IPTV ügyében pedig forduljon mindenki a szolgáltatójához, ugyanis ezt nekik kell elhárítani!
  Javasolt egy hitelesíthető digitális eszköz alkalmazása, amit a bíróság hitelesnek elfogad, ezt azért ők (a szolgáltató) is akceptálják. Sok esetben (amint azt nálam is (!) a 25 éves kábelen akarták keresztül tuszkolni az adatokat, persze sikertelenül. Az új tyúkbél behúzása után meglepi, de csont nélkül megy analóg, digitális, telefon, internet elérés.
  Ami a cég mellett szól:
  Első bejelentésre másnap kint volt egy szakember aki hibátlan munkát végzett.
  Egy észrevétel még ehhez: Bár a cég tagadja, de a T-systemnél az analóg jel bizony ott leledzik és lám, olyan csatorna is van rajta ami a digitális oldalon nincs :)”
 • 3. kipe 2013. július 19. 16:42
  „A Digi-dagi tv pedig már 1-2 dirr-durr és villámlás után bedobja a törölközőt és kb.: 2-3 csatorna marad, ami "nézhető"!”
 • 2. balihoho 2013. július 19. 15:30
  „Nálam T-Home IPTV működik, minde napi bosszúsággal, mert a Kínai gyártású dekóder sehogyan sem akar normálisan működni. Lehet hogy ez is közre játszik abban, hogy nincs valami jó véleményem a digitális tévézésről, az analóghoz nem kellett plusz áramfogyasztó dekóder. Arról nem beszélve, hogy gyakori a kép lefagyás, kockásodás. Pedig ez sem olcsó ám!”
 • 1. lukrecia 2013. július 19. 11:59
  „Meg 13 nap es megszunhet Borbas mari es tarsainak a kozmediaban szajbaragos kozpenzherdalasa. napjaban 50 szer.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzeti ünnep színpadi csatákkal

Abszurd helyzet: rászervezték az augusztus 20-i szabadtéri előadásra a SZIN nulladik napját. Ha zavarja az Edda az István, a királyt, a producer szerint nem tartják meg a harmadik előadást. Tovább olvasom