Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

1,5 milliót vitt el a belvíz Bordányban

Bordány - 74 bejelentés érkezett a bordányi önkormányzathoz a belvízzel kapcsolatban. Az egyre növekvő költségeket a település saját forrásból már nem tudja finanszírozni.
Bordány önkormányzata a tél kezdete óta közel másfél millió forintot költött a belvíz elleni védekezésre. A rendkívüli mennyiségű csapadék miatt Tanács Gábor polgármester december elsejétől rendelt el első fokú készültséget, mert a folyamatosan hulló eső és hó miatt lakóházak és melléképületek váltak veszélyeztetetté.

Eddig 74 belvízzel kapcsolatos bejelentés érkezett az önkormányzathoz, jellemzően a József Attila, a Rákóczi, az Űrhajós, a Petőfi, a Tessedik, a Kossuth, a Móra és a Dudás utcából, ahol egy nagy és hét kis teljesítményű szivattyúnak kellett folyamatosan működnie. A csapadék elvezetéséhez a Bartók Béla és a Petőfi utcában ideiglenes belvízelvezető árkokat kellett kiásni – a külterületen közel fél kilométeres szakaszon mélyítették a vízelvezető árkot. A munkálatokban 8 önkormányzati dolgozó, 5 közcélú munkás és jó néhány önkéntes vesz részt.

74 belvízzel kapcsolatos bejelentés érkezett az önkormányzathoz. Fotó: DM/DV
74 belvízzel kapcsolatos bejelentés érkezett az önkormányzathoz. Fotó: DM/DV

A külterületen a legnagyobb gondot a földutak rossz állapota okozza: itt szinte tehetetlen az önkormányzat, hiszen sem a feltöltés, sem az egyengetés nem használ. Az enyhe idő miatt napról napra tovább nő a belvízveszély, a védekezésbe újabb önkénteseket szeretnének bevonni. Az egyre növekvő költségeket a település saját forrásból már nem tudja finanszírozni, ezért Tanács Gábor azt javasolta a képviselőtestületnek, hogy a vis maior alapból kérjenek segítséget. Az ezzel kapcsolatos ellenőrzések a hivatalok részéről lezajlottak. Pénz leghamarabb jövőre érkezhet Bordányba.

Olvasóink írták

  • 1. gumikacsa111 2010. december 22. 09:31
    „Ezt a "BELVIZET " IS BE KÉNE ZÁRNI A TÖBBI BŰNÖZŐVEL EGYÜTT.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár: Nem megyek Ópusztaszerre

Lázár János nem támogatja, hogy a jövőre elkészülő új alkotmányt Ópusztaszeren írják alá. Tovább olvasom