Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

1686 színötös diákot fényképeztünk le

Harmadik Szín 5-ös játékunkon 1686 kitűnő tanuló vett részt. A fotózás végére megtanultuk: a legtöbb gyerek a kötelező tantárgyakon kívül is jeleskedik valamiben. A játék nyereményeit csütörtök délután sorsoljuk ki. fődíj négyszemélyes utazás a Párizs melletti Eurodisneybe, a Gold Sun Travel segítségével.
A gyerekek élvezték a fotózást, várják a holnapi sorsolást. Fotó: Frank Yvette
Egyik évben sem vett részt annyi kitűnő tanuló Szín 5-ös játékunkon, mint idén. Tavaly 1399 kisdiák gondolta úgy, hogy szívesen büszkélkedne ötös bizonyítványával. Tegnap, a pótfotózás kezdetekor fotósaink már 1523 fiút és lányt lefényképeztek. Az öt órai zárásig összesen 1686 diákról készült portré a harmadik Szín 5-ösön.

A tegnapi abban különbözött a „normál" fotózásoktól, hogy kollégáink lebarnult, kipihent diákokat örökíthettek meg.
– Montenegróban voltunk, vasárnap érkeztünk. Ha nincs pótfotózás, nem tudtam volna részt venni – újságolta a harmadikos Bröstl Réka, lábát lógatva az ifjúsági ház zöld székéről. A kislányt a nagymamája hozta fényképezkedni, büszkén mesélt az unokáról: Réka rendszeresen úszik, legjobban a gyors- és hátúszás megy. Kötelességtudó gyerek, biztosan jövőre is színötös lesz. Kedvence a nyelvtan, legkevésbé a környezetet szereti.

Holnap sorsolunk

Szín 5-ös játékunk nyereményeit július 6-án, csütörtökön délután 4 órakor sorsoljuk ki közjegyző jelenlétében lapunk Kölcsey utcai ügyfélszolgálati irodája előtt, a Mediterrán teraszon. A fődíj négyszemélyes utazás a Párizs melletti Eurodisneybe, a Gold Sun Travel segítségével. A második helyezett egy mountain bike-ot, a harmadik egy Thomson mp3-lejátszót kap ajándékba. A negyedik, ötödik és hatodik helyen kisorsolt tanulók 15 ezer forint értékű Printker vásárlási utalványt nyernek. A gyerekek fényképét hamarosan megtalálhatják lapunkban.

Vas Péter éppen Réka ellentéte: kedvence a környezet, de nem szereti a nyelvtant. Azért persze ötös abból is. A hatodikos fiúra azért figyeltünk fel, mert kísérő nélkül jelent meg a fotózáson.
– Anya dolgozik, én pedig el tudok egyedül is jönni – mondta öntudatosan. Ő is a tengerpartról érkezett, a család Horvátországban pihent. Mivel szinte minden színötösünknek van iskolán kívüli kötelezettsége is, bátran kérdeztük Pétertől az ő specialitását. Nem kellett csalódnunk: vízilabdázik, hetente ötször.

Péter egyedül is tudott mosolyogni, de a szégyenlősebbeknek jól jött a családi segítség. Volt, akit testvére és édesanyja nevettetett, másnak fotósunk udvarolt: biztosan szoktál mosolyogni!

– Látod, milyen ügyes a testvéred, mit szólsz hozzá? – kérdezte egy anyuka kisebbik gyermekét.
– Jót szólok – bólogatott a kislány.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott a Móra igazgatója

Két évvel mandátumának lejárta előtt lemondott igazgatói tisztségéről Miklós Mátyásné. A Móra Ferenc… Tovább olvasom