Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

17 határsértőt találtak egy furgonban Szőregen

Szőreg - 17 határsértőt találtak a szegedi határrendészek egy szlovák embercsempész autójában szerda hajnalban.
Fél 6 körül Szőregen egy szlovák rendszámú kis tehergépjárműre lettek figyelmesek a járőrök, amint az Szeged felé igyekszik. Gyorsan nyomába eredtek és igazoltatták, a sofőr zavart viselkedése pedig tovább erősítette gyanújukat. Az okmányok ellenőrzése során a szlovák sofőr egy 500 euróst csúsztatott útlevelébe, és azt átadva fejével hátra mutatott, utalván arra, hogy a határrendészek hunyjanak szemet rakománya felett, amit azonban ők nem tettek.

A raktérben azután nem mindennapi látvány fogadta a járőröket, ugyanis az ajtókat kinyitva 17 szempár tekintett rájuk. Mint kiderült a 17 fő, amely 2 palesztin felnőtt férfiből, és 2 koszovói családból állt, embercsempész segítségével jutott el a magyar államhatárig. A határt átlépve a magyar oldalon, pedig már várta őket a szlovák embercsempész, aki gyorsan "beraktározta" őket a járműbe és indult is velük a mélységbe. Az úti cél Nyugat-Európa lett volna.

A szlovák férfivel szemben vesztegetés kísérlete, valamint embercsempészet bűntett magalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A 17 illegális határátlépő ügyét, pedig idegenrendészeti eljárás keretében vizsgálják a szegedi határrendészek - közölte a rendőrség.

Olvasóink írták

 • 8. Mímeja 2011. március 18. 11:28
  „Subex.. te nagyon okosnak érzed magad... -.-" Egészen biztos h bejelentés miatt állították meg ?!”
 • 7. CzinkocziJeno 2011. március 18. 04:43
  „Nem valami jól csinálják euro el a rendőrség kasszájába a határsértőket átengedni az osztrákokhoz vergődjenek ők velük ne a mi pénzünkön éljenek itt holnap ugyis vissza jön és kezdődik a balhé előröl igy legalább megoldva a benzin kérdés arendőrségnek”
 • 6. SADAF 2010. november 19. 11:59
  „"Stenpli nyista mamma Ausztria" - vesztegetés (Szeged - Csongrád megye)
  2010.11.18. csütörtök 10:59

  Ismét megpróbáltak megvesztegetni intézkedő határrendészeket ma hajnalban.

  A helyszín megint csak Szeged- Szőreg volt, ahol egy gyanús járműre figyeltek fel a szolgálatot ellátó szegedi határrendészek. Rögtön nyomába eredtek és lekövették útvonalát, egészen addig míg egy ismeretlent nem vettek fel autójukba. Eljött az idő az intézkedésre és megállították a járművet, a benne ülő három személy közül ketten jogszerű Magyarországi tartózkodásukat tudták igazolni, míg a harmadik - egy szerb állampolgár - útlevele a szükséges beléptető bélyegzőlenyomattal nem rendelkezett. Hogy az intézkedő határrendészek ettől eltekintsenek, a férfi okmányába egy 200 Euróst csúsztatott, és a következő mondat kíséretében akarta részükre átadni: ,,stenpli nyista mamma Ausztria". A pénz visszaadásra, a személyek, pedig előállításra kerültek.

  A kocsiban ülő két másikkal szemben embercsempészet, míg ezen harmadik személlyel szemben - mivel beutazási és tartózkodási tilalom volt vele szemben érvényben - ezen tilalom megsértése gyanúja alapján indult büntetőeljárás, egyúttal vesztegetés gyanújával feljelentéssel éltek a szegedi határrendészek.”
 • 5. SADAF 2010. november 19. 11:51
  „Gratula! Sudex! A helyi r.járőrök tisztába vannak vele melyik autó "gyanús", az eredmények is mutatják,hogy a munkájukat jól végzik! Fogalmad sincs az egészről barátom, hogy működik ez...”
 • 4. egál 2010. november 18. 17:24
  „Gratulálok az intézkedőknek, szép munka volt !!!

  Subex ! Ha figyeled ezeket a híreket akkor mindig kiderül belőle, hogy számottevően külföldi kocsikban csempészik ezeket a nációkat. Jelenleg egy szlovák gépjárműben. Ha egy civilnek megszokott, hogy mindig külföldi kocsikról van szó, akkor a sünöknek már csak jobban kell tudni nem ?

  Amúgy, hogy elítélik a korrupt rendőröket (többek között én is), ahhoz képest "favágó" minimum 3-szor elkért volna tőle 500 eurót.”
 • 3. favágó 2010. november 17. 11:38
  „Én elfogadtam volna az 500 eurót azután a következő újszegedi sarkon megint leállítottam volna! Újabb 500 euró. Balástyánál már nem lett volna pénze a manusnak, az biztos!:-))”
 • 2. dodó 2010. november 17. 11:30
  „Két 7 - 8 fős "kiscsálád"...
  Pedig Koszovó nem is rasszista, egyharmaduk származása indiai eredetre utal. Persze ott nincs Egyenlő Bánásmódért Hatóság, Társaság a Szabadságjogokért, kisebbségi ombudsman stb. Ott csak egyenlő jogok és kötelességek vannak.”
 • 1. subex 2010. november 17. 10:49
  „Véletlenül állították meg a sünök azt a kis tehergépjárművet? Jobban mondva, figyelmesek lettek rá? Mire? Hogy nagy a rakomány benne? Kicsit sántít ez, nem? Az ilyeneket csak bejelentéssel képesek elfogni ...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Faültetés a Búvár-tónál

Szeged - Április elseje óta járul hozzá a World Wide Fund for Nature (WWF), magyarul… Tovább olvasom