Délmagyar logó

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 28°C Még több cikk.

1800 milliárdos üzlet

Szeged - A kormány építőipari válságkezelő programjának keretében mintegy 1800 milliárd forint értékű építőipari megrendelést ad a hazai vállalkozásoknak.
Az európai uniós forrásból finanszírozni kívánt építőipari projektek közül jelenleg több mint 300 rendelkezik támogatási szerződéssel (összesen 1200 milliárd forint értékben), továbbá vannak olyan projektek, amelyeknél már megkezdődtek a kivitelezési munkák is – tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM). A szerződéssel rendelkező projekteken kívül majdnem ugyanennyinél van folyamatban a szerződéskötés.

A 2009–2010-ben elinduló projektek témája sokrétű, jellemzően város- rehabilitációs, egészségügyi, felsőoktatási, közlekedési, közoktatási és turisztikai beruházások. Ezek, illetve a megvalósításukra kiírt közbeszerzési eljárások a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján (www.nfu.hu), a tavaly indított Építőipari Piactér menüpont alatt érhetők el. A projektek elindításához az NFÜ előleget ad a projektgazdák részére, amely a megítélt támogatás maximum 40 százaléka, de legfeljebb 300 millió forint lehet. Az Új Magyarország fejlesztési terv keretében meghirdetett egyéb konstrukcióknál az előleg az elnyert támogatás összegének legfeljebb 35, de minimum 25 százaléka lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedd az utolsó nap: temetjük a szocpolt

Szeged - Új időszámítás kezdődik július elsejétől a lakástámogatási rendszerben, aki lemarad a holnapi határnapról, az kimarad a kedvezményekből. Tovább olvasom