Délmagyar logó

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 33°C Még több cikk.

181 előadást kínált idén a Szegedi Szimfonikus Zenekar

A Szegedi Filharmonikus Egyesület zenekara épp száz éve, 1919-ben lépett fel először. Utódja, a Szegedi Szimfonikus Zenekar ötven évvel ezelőtt, 1969-ben lett önálló városi intézmény. Most összegezték az évadot.
A 2018/2019-es évadban összesen 181 előadása volt a Szegedi Szimfonikus Zenekarnak. Ebből 80 tartozott a hangverseny kategóriába, 101 pedig a zenés színházi előadások közé. A színházi darabok közül a Szaffit és a Valahol Európában című musicalt játszották legtöbbször, összesen pedig 28 operáért feleltek. Nógrádiné Csikós Margit oboaművész teljesített legtöbb szolgálatot, a zenekari árokban pedig Nyíri Ferencet lehetett a legtöbbször látni. A szimfonikus zenekar tagjai Steiler Tamás oboaművészt választották idén az év zenészévé.
– Felnőtt bérleteseink száma növekedett. A Vaszy- és a Fricsay-bérletnél is 400 felett van a számuk. Ez komoly szám. Egy hete folyik az előbérletezés, már egyharmada elment a bérleteknek. Érdekes, hogy sok idősebb nézőnk átpártolt a Délelőtti hangversenyekhez, így nem kell este sötétben hazasétálniuk – mondta Gyüdi Sándor, igazgató.

Az évadban két ősbemutatón is túl vannak – Tóth Péter Hunyadi intermezzóján és Molnár László Májusán –, ám a sor nyáron folyatódik. Négy további ősbemutató vár rájuk nyáron, ebből kettő a szegedi szabadtéri ajándékkoncertjén. Szirtes Edina Mókus és Tóth Péter egy-egy művét adják elő. A jövő évadot jubileumot ünneplő koncerttel nyitják szeptember 15-én, októberben pedig már kezdik a színházi évadot is az első operával.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csütörtökig lehet jelentkezni a hungarikum pályázatra

A hungarikumok népszerűsítésének támogatására, valamint a Kárpát-medencei hagyományos öltözetkultúra… Tovább olvasom