Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

197 milliárd érkezik

Megjavítanak minden rossz utat, felújítanak minden lepusztult iskolaépületet, és gombamód szaporodnak a munkahelyek. Elvileg ennek kellene bekövetkeznie azok után, hogy – nagyrészt az unió révén – 197 milliárd forint jut hét éven át a Dél-Alföld fejlődésére.
Döntött a kormány: a jövő évtől hét esztendőn át 197 milliárd forintot fordíthatnak a Dél-Alföld három megyéjének fejlesztésére. A pénz zömét az unió adja. A fölhasználás terve a regionális operatív program.

– Ez valamivel kevesebb pénz, mint amit eredetileg vártunk, 220 milliárdról volt szó – reagált a hírre Marosvári Attila. A megyei közgyűlés területfejlesztési tanácsnoka azt mondja, a programnak a mostani szövegét még át kell dolgozni, de fontos, hogy a kormány döntése megszületett.

Arról is dönteni kell, hogy pontosan hogyan, milyen pályázati rendszeren keresztül osztják szét a 197 milliárdot. Az unió maradandó dolgokra szánja a pénzét: utak felújítására, versenyképesnek ítélt vállalkozásokra, támogatja a szakképző központok létrehozását.

Nincs olyan település a megyében, ahol ne állnának készen jó tervek – esetleg évek óta. Nagy Sándor, Kistelek polgármestere azt mondja, régóta terveznek egy csarnokot, ahol a környék termelői kapnának helyet. A vállalkozók zöme olyan helyen indít üzemet szívesen, ahol minden készen áll, munkaerő is van, csak a pénzt és az ötletet várják. Ilyen lehetőséget akar teremteni a város.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi újoncok a képviselők között

Hét újonc került be a negyvenkét tagú szegedi közgyűlésbe. Hatan a jobboldali pártok támogatásával,… Tovább olvasom