Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

19 éves a Rádió 88

– Anya, Apa, Géza, Pati – ezek voltak a kisfiunk első szavai, dicsekedett egy szegedi házaspár szombaton a Rádió 88 születésnapi műsorában. Lám, az ő életüknek annyira részévé vált a legrégebbi vidéki kereskedelmi adó, hogy a két műsorvezető, Tóth Géza és Patkós Attila már családtagnak számít.
88 szeletes piros-kék tortával ünnepeltek a rádiósok a Klauzál téren. Miért csoki ízű? – Mert azt mindenki szereti, mint a Rádió 88-at – kaptuk a kézenfekvő magyarázatot Bálint Gergőtől.

A fiatal műsorvezető megosztotta velünk, hogy rádiózáson kívül az adókarbantartást is rettenetesen élvezi. Rendszerint kihasználja az alkalmat, hogy a technikusokkal együtt felmásszon az antennához a Temesvári körúti 16 emeletes toronyház tetejére.

Kisházi Sándor műsorvezető kínálta a tortát azoknak,  akik együtt ünnepeltek a szegedi rádiósokkal. Fotó: Segesvári Csaba
Kisházi Sándor műsorvezető kínálta a tortát azoknak, akik együtt ünnepeltek a szegedi rádiósokkal. Fotó: Segesvári Csaba

A születésnap délután a füvészkertben folytatódott. A rádiósok örökbe fogadták a legkorosabb növényt: a dél-kínai ősfenyőt, amelynek legelső magjait közel 200 éve hozták a kontinensre. A „88-asok" gyűjtenek mindent, ami 88: nem maradhat ki a telefonszámaikból, a kabaláikról, a rendszámokról, és a lottón is ez az első szám, amit megjátszanak.  Friss szerzeményük, hogy a nevükre vették a Móra-múzeum 88-as termét, ahol most éppen a boroscímke-kiállítás látható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Falunap Kövegyen, angyallal és néptáncosokkal

Kövegy - A falunak ajándékozta egyik angyalos grafikáját Iványi Lívia. A szegedi egyetem harmadéves… Tovább olvasom