Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

2006-ot a változás évévé tenné a Fidesz

Váltó bevezetését tervezi a Fidesz szegedi csoportja, ami Oláh Jánosnak (képünkön), a párt szegedi elnökének véleménye szerint gördülékenyebbé tenné a pénzforgalmat, csökkentené a csődhelyzet kockázatát és visszaállítaná az üzleti életben a szavahihetőséget.
Készpénz helyett a vevő váltóval is fizetne a szállítónak. Ebben kötelezettséget vállal, hogy a határidő letelte után kiegyenlíti tartozását. Oláh János szegedi Fidesz-elnök szerint a váltó aláírása a szóban tett ígéret hitelességét erősítené meg. Ez jelentősen megkönnyítené a tartozás behajtását is.

A jelenlegi állapot szerint, ha valaki nem tud határidőre fizetni, a pénzbehajtást hosszadalmas bírósági procedúrával és praktikákkal évekig el lehet húzni. Az eljárás alatt vállalatok mehetnek tönkre, munkahelyek szűnhetnek meg. A váltó bevezetésével ez könnyen kiküszöbölhető lenne: ha nem fizet az adós, a váltóval egyenesen a közjegyzőhöz lehet fordulni, aki megállapítja a tartozás tényét és azonnali behajtást rendel el.
– Nincsen bíróság, nincsen fellebbezés és ügyvédi praktika – magyarázta Oláh János. Ezért a Fidesz szegedi csoportja egy gazdasági védegyletet szeretne létrehozni a városban, ahol a vállalkozók és üzletemberek váltóval fizetnének egymás között. – Ez jelentősen csökkentené a készpénzforgalmat, az emberekben pedig, a biztos kifizetés tudatában, megnőne az egymás iránti bizalom. Ez hosszabb távon élénkítené a gazdasági tevékenységet, ami új munkahelyek teremtésével járna együtt – véli Oláh János.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nyugdíj forrásai

Soha nem lehet elég korán kezdeni a felkészülést a nyugdíjas éveinkre. Némi előrelátással és… Tovább olvasom