Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

2008-as Presztízs díj, praktikus újításokkal

Szeged - A hagyományok szellemében, de megújulva várja a jelentkezőket a gazdasági élet helyi Oscarjának kikiáltott, az immáron a Délmagyarország és a Szegedi Tudományegyetem Gazdasági Presztízs Díjának elnevezett elismerés. A pályázatok benyújtásának határideje október 20.
Az öt esztendő tapasztalatai arra is okot adtak, hogy a Presztízs díj alapítói újításokkal álljanak elő, vagy változtassanak az eddig kialakult gyakorlaton. Idén szorosabbra fűzzük a díj és az egyetem kapcsolatát: még tovább emeli a Presztízs díj rangját, hogy a Délmagyarország mellett felveszi a megye legnagyobb szellemi műhelye, a Szegedi Tudományegyetem nevét, ám ezzel együtt is megmarad üzleti, gazdasági díjnak.

A korábbi hat kategória helyett pedig csak ötben lehet versengeni. A hatodikban, Az év üzletembere kategóriában szintén győztest hirdetünk, de erre a díjra nem kell pályázatot benyújtani: az összes, pályázatot beadó vállalkozás vezetője közül kerül ki az év üzletembere az alapítók választása alapján. Ennek az az oka, hogy az első számú vezetők – érthető okokból – szívesebben pályáztak vállalkozásuk nevében, és nem akarták magukat előtérbe helyezni.

Kategóriák

A foglalkoztatottak száma alapján idén pályázni lehet Az év kisvállalkozása (1-5 fő), Az év középvállalkozása (6-20 fő) és Az év vállalkozója (20 fő felett) díjra. További kategóriák: Az év üzletembere (erre, mint fentebb írtuk, nem kell pályázni), az Üzleti innovációs, valamint a Környezetvédelmi díj.

Tavaly vezettük be, hogy különdíjjal jutalmazzuk azt a pályázót, aki a legszínvonalasabb üzleti weboldallal rendelkezik. Környezetvédelmi díjban pedig nemcsak az a cég részesülhet, amelyiknek ez a profilja, hanem az a vállalkozás is, amely tevékenysége során különösen ügyel a környezetvédelmi előírásokra.

2008-ban is tanácsadó szolgáltatással próbálunk segíteni az érdeklődőknek, ezen idén sem változtatunk. A pályázati felhívás részleteit lapjainkból és a delmagyar.hu-ról lehet megismerni. Itt írjuk többek között, hogy a bemutatkozó esszé ne legyen hosszabb 4-6 oldalnál. Újdonság, hogy a korábbi nyertesek jelölhetnek arra érdemes cégeket. Ez azonban nem mentesíti őket a pályázat megírása alól. Újabb jelentkezőket szeretnénk bevonni a megmérettetésbe azzal is, hogy nem ragaszkodunk a cég Csongrád megyei bejegyzéséhez, elegendő, ha itt telephellyel rendelkezik. Viszont fontos, hogy a megyei telephelyre vonatkozó, egzakt eredménykimutatása legyen. Természetesen az egész vállalkozás mérlegét továbbra is csatolni kell a pályázathoz.

A díjátadó gálát az SZTE üvegpalotájában, a JATIK-ban rendezzük meg november 27-én az eddigiekhez hasonló, az Oscar-díjak átadását idéző külsőségek közepette, színvonalas műsorral. A belépőjegyek árából 2008-ban is egy alapítványt támogatunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megosztotta a nézőket az új évad első premierje

Szeged - A kávéház című Goldoni-vígjátékkal kezdődött az évad a Szegedi Nemzeti Színházban. A darabot Mohácsi János és Fuchs László átiratában láthatta a közönség. Tovább olvasom