Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

200 ezerért kelt el a szegedi Agatha Christie-levél

200 ezerért kelt el a szegedi Agatha Christie-levélEgy szegedi rajongójának küldte a levelet Agatha Christie: alul az értékes aláírás. Fotók: Török JánosA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
Nagy érdeklődés mellett zajlott a szegedi könyvárverés az Agorában: a legendás angol krimiirónő levele végül 200 ezer forintért talált gazdára. A vásárló kiléte ismeretlen. A Bortnyik-rajz 180 ezer forintért kelt el.
Tíz órakor kezdődött az Agorában a 18. szegedi könyvárverés: megtelt a terem. A legmagasabb áron nem könyv kelt el, hanem egy aláírás: Agatha Christie szignója egy gépelt levél alján, amelyet egy szegedi rajongójának küldött. 50 ezer forint volt az aláírás kikiáltási ára, de végül 200 ezerért kelt el: új tulajdonosa vételi megbízással jutott a birtokába, és kilétérő nem adnak ki adatot, így azt egyelőre homály fedi.
A 18. szegedi könyvárverés képekben. Fotó: Török János

Több érdekességet tartogatott még az árverés, később került sor például Bortnyik Sándor Kártyázók című rajzára, amely 180 ezer forintért kelt el. A könyvek közül az egyik legértékesebb darab hazánk első füvészkönyve volt, amit társszerzőként Fazekas Mihály, a Ludas Matyi írója jegyez: 100 ezer forintért vásárolták meg. A könyvet Debredenben nyomták, és csak debreceniek érdeklődtek. Rekordot döntött egy másik értékes könyv, Az oláhok tatárjárása Erdélyben, amely megtízszerezte kikiáltási árát, a 12 ezer forintot - 120 ezerért talált gazdára.
 
Az egyik legértékesebb a könyvkínálatból: Oláhok tatárjárása Erdélyben. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a Dugonics téren: újabb kerékpárost sodortak el

Kerékpárost sodort el egy személyautó a Dugonics téri körforgalomnál Szegeden. A forgalmat a Gogol… Tovább olvasom