Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

200 millióból újultak meg: korszerűsítették a zákányszéki iskolát, a sportcsarnokot és az óvodát

Zákányszék - A helyi iskolások Csengettyű együttesének műsorával kezdődött péntek délután az az ünnepség, amelyet a zákányszéki önkormányzat épületeinek felújítása alkalmából tartottak.
A település az iskola, a sportcsarnok és az óvoda épületeinek energetikai korszerűsítésére nyert közel 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást. A pályázat célja önkormányzati intézmények hatékonyabb, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése volt.

Ebből az összegből többek között az iskola homlokzatát, a födémet szigetelték, a nyílászárókat kicserélték, és korszerűsítették a fűtést. A sportcsarnok is megújult, az óvodába pedig napelemes rendszert telepítettek, és akadálymentesítették az épületet.
200 millióból újultak meg a zákányszéki önkormányzati épületek. Fotó: Török János - GALÉRIA


Az átadóünnepség előtt lapunknak B. Nagy László, a térség országgyűlési képviselője elmondta, már most érezni, hogy kellemesebb a klíma a rendezvénytérként is működő sportcsarnokban. – A TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) pályázatok már lezárultak, de a jövőben az 5000 fő alatti települések összesen 150 milliárd forintos támogatásra pályázhatnak a Magyar Falu Programban. Ez többek között a közösségi tereket, iskolákat, óvodákat, valamint az alsóbbrendű utak felújítását jelenti – mondta a képviselő.

– A rendezvényt Matuszka Antal polgármester nyitotta meg. – Igyekeztünk élni a TOP által nyújtott lehetőségekkel. Kemény esztendő áll mögöttünk, hiszen meg kellett találni a hiányzó többletforrásokat, de végre megújulhatott az 1973-ban épült iskola – mondta a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az új intézmény segítheti a fiatalok helyben tartását: szakképző iskolával gazdagodott Mórahalom

Az új intézmény segítheti a fiatalok helyben tartását: szakképző iskolával gazdagodott Mórahalom
Pénteken adták át a Homokhátság új szakképző iskoláját Mórahalmon. Nógrádi Zoltán polgármester azt mondta, az új iskola megépülése meghatározó a város jövőjére nézve. Tovább olvasom