Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

2014-ben nem drágult a szegedi utazás

Szeged - 2013-as árakon utazhatunk a szegedi közösségi közlekedési eszközökön, közlekedéspolitikai okok miatt elmaradt a díjemelés. A bérletek 5 forinttal olcsóbbak lettek, mert nincs külön utasbiztosítás.
A január elsejét szinte menetrendszerűen követi az áremelés, de 2014-ben Szegeden nem drágult a tömegközlekedés. Úgy tudjuk, a díjemelés nem gazdasági, sokkal inkább közlekedéspolitikai okok miatt maradt el.

Míg 2013-ban két alkalommal, január elsején és július elsején is emelkedett a helyi közösségi közlekedési bérlet ára, addig 2014-ben nem nőtt, hanem 5 forinttal csökkent a havi fizetnivaló. Az általános bérlet 6830, míg a tanuló/nyugdíjas továbbra is 3585 forint. A vonaljegy 310 forint maradt. A bérletek azért lettek 5 forinttal olcsóbbak, mert az eddig az utasok által külön fizetett biztosítás megszűnt, a közlekedőket a szolgáltatók biztosítása védi.

– A 2,6-2,8 százalékos infláció mértékével lehetett volna emelni, de díjváltozási javaslat végül nem került a közgyűlés elé. Így minden maradt a régiben, 2013-as árakon utazhatnak a szegediek – mondta lapunknak Tóth István Tibor. A Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatója arra is kitért, hogy az utaselvándorlás – egyre többen kerékpárra váltanak – miatt sem célszerű az emelés.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatezer daru telel a szegedi Fehér-tónál

Hangosan krúgatnak és jellegzetes alakzatban repülnek a Fehér-tónál telelő darvak. Tovább olvasom