Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

20 éve újra Rotary Club

Szeged - Újjáalakulásának 20. évfordulóját ünnepelte szombaton a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged. Délután az elmúlt két évtized eseményeit elevenítették fel, este pedig a szórakozásé volt a főszerep.
Több mint 20 magyarországi klubból, valamint Fiuméből, Cambridge-ből és Kézdivásárhelyről is érkeztek rotarysok szombaton a városháza dísztermében rendezett ünnepségre, és az újszegedi Hunguest Hotel Forrásban tartott XV. juniálisra. Előbbin az elmúlt 20 év legfontosabb pillanataira emlékeztek képekben, utóbbi bevételét jótékonysági célra fordítják.

– A Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged 2011-ben ünnepli újjáalapításának 20. évfordulóját. Az első szegedi Rotary Clubot 1928-ban hozták létre. Olyan jeles személyiségek voltak a tagjai, mint például Móra Ferenc vagy Szent-Györgyi Albert. A klub működését később betiltották, és csak 1991-ben alakulhatott újra – tudtuk meg Farkas Andrástól. A szegedi klub elnöke elmondta: húsz év alatt 200 millió forinttal támogatták a rászorulókat. Az országban összesen 46 klub működik, ebből az 55 fős szegedi a legnagyobb és a leghatékonyabb.

Rotarys ünnep a városháza dísztermében – együtt az emúlt 20 év elnökei. Fotó: Karnok Csaba
Rotarys ünnep a városháza dísztermében – együtt az emúlt 20 év elnökei.
Fotó: Karnok Csaba

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club hátrányos helyzetű gyermekeket és fiatalokat támogat. Kishomokon idén 9. alkalommal táboroztatnak fiatalokat. Finanszírozták a dóm akadálymentesítését, adományokat gyűjtöttek és adtak át a borsodi árvízkárosultaknak – hallottuk Bozsó Miklóstól, a klub titkárától, aki július elsejétől az alkormányzói tisztet tölti be a szervezetben. Bozsó kiemelte: a nemzetközi Rotary Club a világ legnagyobb projektjében, a „Polio Plus" programban is közreműködik. Gyakorlatilag a Rotary Clubnak köszönhető, hogy a járványos gyermekbénulás hamarosan eltűnik.

Olvasóink írták

  • 2. tol 2011. június 21. 19:08
    „plusz rohadt orvosok...”
  • 1. Jozsoci 2011. június 20. 16:49
    „Miből adják ezeket az adományokat? Ők verítékeztek meg érte? Nem , hanem a melósaik, akik minimálbérért robotolnak éjjel-nappal. Így könnyű adakozni. Rohadt szemét vállalkozók.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útmutató az élethez

Saját életének nehézségein keresztül szeretné megmutatni Molnár Róbert: a válság hasznos része lehet életünknek – előre visz, ha tanulunk belőle. Tovább olvasom