Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

20 százalékkal drágul a sertéshús

Szeged - Napokon belül többet kell majd fizetni a sertéshúsért a hazai boltokban. A friss húsok várhatóan 20 százalékkal drágulnak majd, a készítmények pedig 10-15-tel, igaz utóbbiak csak nyártól.
A piacvezető Pick Szeged Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint mivel az alapanyagárak az utóbbi időszakban 20 százalékkal nőttek az áremelés létkérdéssé váltak az iparágban. A hazai piac második legnagyobb szereplőjének számító Debrecen-Hús csoport elnök-tulajdonosa pedig azt mondta, hogy az árnövekedés érdekében már megkezdték a tárgyalásokat a kereskedőkkel. Közben ágazati szakértők egyöntetűen húshiányt prognosztizálnak a következő időszakban, mivel a sertésállomány drasztikusan csökken az országban. A biztonságos hazai ellátást ugyanakkor ez a hiány várhatóan nem veszélyezteti.

Olvasóink írták

 • 2. nagypappa 2008. május 20. 03:17
  „Nyugodj meg, teljesül a kívánságod. Hamarabb mint szeretnéd.
  Teljesen leállt a termelés.
  Egy malacot, 15-20 kg-os súlyban megkap a termelő 10 e Ft-ért. Bele etet 240 kg kukoricát, ami kb. 20 e Ft ez már 30 e. Ft egy 100 kg sertésre. Akkor még hol van az állatorvosi költség, az alom, a munka? Ne adja a Teremtő elpusztul egy.
  Természetes, hogy elment a kedvük a termelőknek. Abba hagyták.
  Valamikor nekem is volt száznál is több, megérte gürcölni vele. Ma egy sincs.
  Ha egyet is tartok, nem tudok elmenni itthonról mert reggel este adni kell neki enni.
  Tudom, lehet önetetővel, táppal. Tudod mennyi a sertéstáp 12-14 e Ft egy mázsa. Az lenne még ráfizetés.
  Meg kellene vizsgálni az állatállomány fogyását. Elképesztően kevesen tartanak haszonállatot.
  A legnagyobb baj, -magamból kiindulva- aki egyszer abbahagyja az állattenyésztést, nem vagy csak nagyon nehezen fog hozzá. A fiataloknak, meg példa hiányában nem is jut eszébe az állattartás.
  Az, hogy az EU normáknak megfelelő állattartó telep épüljön? Még pályázat elnyerésével sincs remény a gazdaságos üzemeltetésre.”
 • 1. nemvegetáriánus 2008. május 19. 13:47
  „Hála istennek...Annyira vártam már...De szerintem kevés lesz ez a 20%...Mér´ nem inkább 40 ???
  Totál mindegy lenne az már...
  Jah...És a legjobb meg az lenne, ha a felvásárlási árat meg ugyanennyivel csökkentenék...Az meg aztán kiváltképpen jó lenne...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Izgalmas éjszaka a hegyek között

Szeged - Román hegyi mentők segítségével sikerült megmenekülniük a szegedi Karolina gimnázium tizedikes diákjainak, akik tanárukkal túrázni indultak a dél-romániai Cserna völgyébe, de eltévedtek. Tovább olvasom