Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

224 millió forintos EU-támogatásból megújul a Móra Múzeum

Az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapjától nyert 224 millió forintos pályázati támogatásnak köszönhetően még az idén megújul és látogatóbarátabbá válik a szegedi Móra Ferenc Múzeum.
Látogatóbarátabb lesz a múzeum. Fotó: Miskolczi Róbert
Szeged és a dél-alföldi régió turisztikai vonzerejét is növelő látogatóbarát közintézménnyé szeretne válni a Móra Ferenc Múzeum, amelynek munkatársai 2004 októberében nyújtottak be ennek érdekében pályázatot az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapjához. A pozitív döntésről – miszerint az intézmény a regionális operatív programon elnyerte a felújításra kért összeget – nemrégiben értesítették a múzeumot.

A szerződést várhatóan március végén írják alá, a tényleges felújítási munka szeptemberben kezdődik. Vörös Gabriella megyei múzeumigazgató szerint az elnyert pályázat révén közel 224 millió forintot költenek a múzeum látogatóbarát fejlesztésére. A támogatásként megítélt összeg 83 százalékát az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapja állja, 17 százalékot a magyar kormányzat biztosít. A kötelezően előírt saját forrás 9,3 millió forint, amit a fenntartó Csongrád Megyei Önkormányzat és a Belügyminisztérium vállalt.

A pályázat célja a látogatottság és a látogatói elégedettség növelése. A beruházás keretében múzeumi boltot, büfét, új ruhatárat, mosdókat, parkolóhelyeket alakítanak ki, javítják a kiállítóhely falain lévő festmények megvilágítását. A termekben a 21. századi követelményeknek megfelelő klimatikus viszonyokat biztosítanak, az állandó kiállításokon érintőképernyős terminálokat helyeznek el többnyelvű tájékoztatással, akadálymentesítik az épületet és a szelektív hulladékgyűjtést is megoldják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatalokat várnak önkéntes munkára

Március 20-áig ajánlhatnak munkát a szociális, kulturális és egészségügyi intézmények, közhasznú… Tovább olvasom