Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

224 milliós felújítás Újszegeden: átadták a Korondi utcai rendelőhöz tartozó védőnői szolgálat helyiségeitt

1600 kismamát, édesanyát és gyermeküket lát el hét védőnő immár modern körülmények között Újszegeden. Zömmel uniós forrásból finanszírozták a felújítást.
1600 kismamát, édesanyát és gyermeküket látják el immár modern körülmények között Újszegeden, átadták ugyanis a Korondi utcai rendelőhöz tartozó védőnői szolgálat helyiségeit. 224 millió forintot költöttek rá, zömmel uniós forrásból.

Korábban mindössze egy tanácsadó helyiség, valamint az épület másik felében egyetlen munkaszoba jutott a hét védőnőre – tudtuk meg Baloghné Fűrész Veronikától, a védőnői alapellátási egység vezetőjétől. Lapunknak elmondta, munkatársaiknak immár két munkaszoba áll rendelkezésére, mellette három tanácsadó helyiség, köztük egy baba-mama szoba. – Nagyjából 1600 gondozottunk van, akiket teljesen akadálymentesített épületben fogadhatunk – tette hozzá.
 
Átadták a Korondi utcai rendelőhöz tartozó védőnői szolgálat helyiségeit - GALÉRIA. Fotó: Török János

A Szegeden indított, az orvosi rendelők fejlesztését érintő program keretében három épület újul meg, ezek egyike a Korondi utcai, amit tavaly novemberben adtak át. A védőnői szolgálat helyiségeinek átadóján Joób Márton, a közgyűlés Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnöke kiemelte, a 224 millió forintos fejlesztés révén a kor követelményeinek megfelelő környezetben tudják fogadni az újszegedieket. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Malacuk volt a Széchenyin? Idézzék fel videón a hétvégi Toros Pálinkafesztivált!

Malacuk volt a Széchenyin? Idézzék fel videón a hétvégi Toros Pálinkafesztivált!
Ön járt hétvégén a Széchenyi téren? Ha igen, akkor idézze fel az élményeket - ha nem, nézze meg,… Tovább olvasom