Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

225 kamion találkozott a Szikin - galéria

225 kamion találkozott a Szikin - galéria
Szeged - Ismét kamionosok bitorolták a szegedi Sziksósfürdőt. 28. alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Kamionos és Country találkozót, ahova idén 225 kamion érkezett az ország minden tájáról és külföldről is.
Majdhogynem rekordszámú, 225 kamion sorakozott fel Szegeden, a 28. Nemzetközi Kamionos és Country találkozó színhelyén. A 28. alkalommal megrendezett fesztivált 1990-ben szervezték meg először, akkor baráti bográcsozásnak indult. A hagyományos pénteki felvonulást követően - amikor egy kört tesznek Szeged belvárosában a gépjárművek - szombaton a Sziksósfürdőn múlatták az időt a baráti társaságok. Szerencséjükre ezen a hétvégén az időjárás is a kedvükben járt, Hódi Tamás létesítményvezetőtől megtudtuk, a nyáron ez még csak a második olyan hétvége amikor jó idő van, így most sokan látogattak ki a Szikire. - Ritkán érkeznek ennyien, általában 200 alatt szokott lenni a kamionosok száma. Ám ez egy nagyon összetartó társaság, a buli pedig jó, így sokan barátokkal, családdal érkeznek - tájékoztatta portálunkat Ágoston Attila a találkozó főszervezője.
Nemzetközi kamionos country találkozó Szeged-Sziksósfürdőn. Fotó: Karnok Csaba (galéria)
Vida Friderika először 7 éves korában járt itt családjával, már akkor megragadta ennek hangulata. Azóta minden találkozón részt vett a 22 éves lány aki most már barátjával, és Jonhatan nevű motorjával érkezett. Mint mondja, a kamionok mellett a motorozás a nagy szerelme.

Jöttek Balatonról, Győrből, Debrecenből, ám holland, belga és szerb kamionnal is találkozhattunk. Szombat délelőtt ügyességi versenyt szerveztek, délután az erő dominált, kamion- és kötélhúzó versenyen vettek részt a baráti társaságok. A versenyzőknek egy 9 tonnás nyergesvontatót kellett minél gyorsabban kézi erővel elhúzniuk. Mindkét számot a tavalyi bajnok Kis Vajda csapat nyerte. - Tizenkét család fogott össze, már évek óta járunk ide. Mi Békés megyében élünk, és ez a 11. kamionos találkozónk - mesélte a győztes csapat egyik tagja Kovács Gábor. Apósáék már 25 éve mindig itt vannak. - Feleségem a hét elején lejött a kempingbe és a hét közepén csatlakoztam hozzájuk, ilyenkor bejárjuk Szegedet is és itt töltjük a hetet - mondta Várkonyi Tibor. Egy szegedi szintén nagyobb társaság is remekül szórakozott, ők is rendszeres résztvevők, kora délután a kamion platóján fogyasztották az akkor készített zöldséges tárcsás húst.
Nemzetközi kamionos country találkozó Szeged-Sziksósfürdőn. Fotó: Karnok Csaba (galéria)
Este jubileumi koncertet ad a River együttes, amelyet a Compact Disco nagykoncertje követ, a napot estét szombaton disco zárja majd.

Évek óta a találkozó legnagyobb látványossága volt a gyorsulási verseny a rakparton, idén azonban ez a program elmaradt, hiszen a hétvégén a Tiszán zajlik a sárkányhajó világbajnokság, mely miatt a rakpart hétfő délig le lesz zárva.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

16 évesen lett három öccse pótanyja Luca - A lovak is segítették a tiszaszigeti lányt, hogy túlélje a családi tragédiát

16 évesen lett három öccse pótanyja Luca - A lovak is segítették a tiszaszigeti lányt, hogy túlélje a családi tragédiát
Hamar fel kellett nőnie a 19 éves, tiszaszigeti Nagy Lucának. A lány állatorvosnak készült, és lovas karrierről álmodott, ám édesapja korai halála megváltoztatta életét. Tovább olvasom