Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

24 férőhelyes bölcsi Szatymazon

Szatymaz - Átadták a kulcsrakész bölcsődét pénteken Szatymazon a József Attila utcában. A településnek még soha nem volt bölcsődéje.
Az alig több mint 1 év alatt megépített 20 férőhelyes, 471 négyzetméteres, akadálymentesített, 1249 négyzetméteres játszóudvarral rendelkező komplexum az Európai Unió és a Magyar Állam 147 millió 686 ezer 508 forintos támogatásával valósult meg.

A bölcsőde létrehozása segíti a fiatalok helyben maradását, a lakosság számának növekedését és a nők esélyegyenlőségének megteremtését a munkaerőpiacon. Az épületben van torna, terápia- és sószoba, önálló babakocsi-tároló, gyermekmosdók és a napi működést kiszolgáló egyéb gazdasági és szociális helységek.

Kormányos László polgármester elmondta: a településen eddig csak családi napközi létezett, ám ennek díja többszöröse volt a létrehozott bölcsőde leendő árainak. – A környező településeken már mindenhol nyílt ilyen intézmény, ezért mi sem akartunk lemaradni. A bölcsőde dolgozói május elején kezdik el a munkájukat, a gyerekeket e hónap közepétől vehetik birtokukba az intézményt. Úgy tűnik, nem lesz gondunk a létszám feltöltésével: már most 30 feletti az érdeklődők száma – magyarázta a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utolsó mise Újszentivánon

Az utolsó misét celebrálták vasárnap az újszentiváni kápolnában. Tovább olvasom