Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

262 milliót költenek az Agyagos utcai intézményre - Júliusra újul meg a bölcsőde

Két sikeres TOP-os pályázatból modernizálják a város egyik legnagyobb bölcsődéjét, ahová 72 gyermek jár. Idén a szentmihályi és a Gyík utcai bölcsőde fejlesztésére is költenek, szintén zömmel uniós forrásokból.
Két év alatt összesen 8 milliárd forintot fordítanak Szegeden gyermekvédelmi és oktatási intézmények felújítására, túlnyomórészt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert forrásokból – mondta el lapunknak Botka László polgármester az 1980-as években épült Agyagos Utcai Bölcsőde felújítása kapcsán tartott sajtótájékoztatón.
Júliusra újul meg a bölcsőde - Galéria


– Az EU elsősorban az energetikai korszerűsítést támogatja, így – akárcsak a korábbi beruházásoknál – itt is a nyílászárókat cserélik ki, megújul a fűtési rendszer, és napelemek kerülnek az épületre. Az önkormányzati támogatási keretből pedig a burkolatok újulnak meg, továbbá a mellékhelyiségek. Ezeken felül a kivitelező leszigeteli a lapostetőt és a homlokzatot – sorolta a városvezető.

Kiegészítésként Szabó Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő elmondta, a mai kor elvárásaihoz igazodva az intézmény akadálymentesítését is magában foglalja a fejlesztés.

A gondozók és a gyerekek várhatóan júliusban vehetik birtokba a megújult bölcsődét, addig a Hajlat utcai, a Cső utcai és a Rókusi körúti intézmények fogadják be őket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megérkeztek a kormányhivatalba az első Szeviép-károsultak - Tucatnyian jelezték tegnap a kártalanítási igényüket

Megérkeztek a kormányhivatalba az első Szeviép-károsultak - Tucatnyian jelezték tegnap a kártalanítási igényüket
Több mint 50 millió forintja bánta Borgulya Géza cégének, hogy a Szeviép Zrt. alvállalkozója volt,… Tovább olvasom