Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

270 csoport jön még a Chagall-kiállításra

Félidejénél tart a Chagall-kiállítás a szegedi várban, ahol eddig több mint nyolcezren voltak kíváncsiak a múlt század egyik legnagyobb hatású képzőművészének alkotásaira.
Száztíz csoport, összesen 8436 látogató fordult meg eddig a szegedi várban a Chagall-kiállításon. A múzeum várakozásai teljesülni látszanak, hiszen az október 30-i zárásig további 270 csoport jelentkezését regisztrálták – mondta el Vörös Gabriella múzeumigazgató a tárlat félidejéhez érkezve. A számítások szerint másfél hónap alatt több mint 16 ezren nézik majd meg a kiállítást, ami annak fényében, hogy 2003-ban egész évben 14 ezer látogatója volt a várnak, kiugró érdeklődésnek mondható. A látogatók többsége elragadtatással beszél Chagall munkáiról, nem meglepő, hogy az Odüsszeia litográfiasorozatnál is nagyobb siker az a három olajkép, amit ráadásként küldött Szegedre a művész unokája.

Hamar Edina, a restaurátorcsoport munkatársa elmondta: francia partnerük szigorú előírásait pontosan teljesíteniük kell, ezért naponta többször is mérik a várban a páratartalmat és a hőmérsékletet. Egyszerre csak 40 látogatót tudnak fogadni, hogy a meghatározott paramétereket tarthassák. Pászti Ágnes tanácsnok bejelentette: a szegedi Centrum-frakció 356 belépőjegyet vásárolt eddig, főként nyugdíjasok számára.
Japán és angol csoportok után ma egy Fulbright-ösztöndíjas kutatókból álló amerikai küldöttség jön el Budapestről megtekinteni a tárlatot.

Október 17-én nyolcszáz orosházi diák érkezik egy különvonattal Chagall-nézőbe – számukra a hétfői szünnapon is kinyitják a várat, amely egyébként szombatonként és vasárnaponként tovább, egészen este 7 óráig várja a látogatókat. A Centrum-frakció a Rádió88-ban Ki tud többet Chagallról? játékot hirdetett: október 25-éig napi két jegyet ajánlanak fel a nyerteseknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Foglalkozása: szájakrobata

Először járt Magyarországon, és azonnal a közönség kedvence lett a német Art of Mouth. A… Tovább olvasom