Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

28 javaslatot nyújtottak be a költségvetéshez - 70 milliót csoportosítana át a Jobbik

A bölcsődések és óvodások tisztasági csomagjának beszerzését városi keretből támogatná a Jobbik, továbbá a rászorulók és idősek támogatására fordítana többet a párt Szeged idei költségvetéséből.
Huszonnyolc soron módosítaná az idei költségvetést a Jobbik. Tóth Péter sajtótájékoztatóján azt mondta, szociális jellegű kiadásokra és gazdaságfejlesztésre fordítanának többet a Botka-féle tervezettel szemben. Ez utóbbi célra 70 milliós keretet javasolnak 50 helyett, ezenfelül orvosi rendelők karbantartására 10 milliót, az idősügyi támogatási keretet 14,6-ről 20 millióra emelnék, míg a rászorulóknak tűzifára 25,4 millió forintot lenne érdemes költeni a tervezett 17,2 millió helyett.

Új költségvetési sort javasol a közgyűlés jobbikos tagja „rászoruló, szegedi idősek támogatási alapja" néven, amit 30 millió forintos kiadással fogadtatnának el. Petőfitelep városrészi központ felújítására 20 milliót irányozna elő a párt, és a kiskertes övezetekben útfelújításokra is költenének.

Tóth elmondta, régi vesszőparipájuk, hogy a belvárosba illemhelyeket létesítsen a város, módosítója 7 millió forintot tartalmaz erre a célra. – Sok kisgyermekes szülő keresett fel, hogy gondot okoz számukra a bölcsődések, óvodások tisztasági csomagjának beszerzése. Évente kétszer kérnek az intézmények papír zsebkendőt, WC-papírt és folyékony szappant, másutt pénzt szednek, s mégsem kapnak megfelelő ellátást a gyerekek. Azt javasoljuk, hogy támogassa ezt a város költségvetése 7 millió forinttal – ismertette a jobbikos képviselő.
Szeged idei, 57,8 milliárdos költségvetését a pénteki közgyűlésen fogadhatják el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyven év alatt több mint négyezer darab gyűlt össze - Sörösdobozok rabja a tömörkényi Gáspár

Negyven év alatt több mint négyezer darab gyűlt össze - Sörösdobozok rabja a tömörkényi Gáspár
Negyven éve gyűjti a sörösdobozokat a tömörkényi Mészáros Gáspár, aki a lakásban, a garázsban és egy… Tovább olvasom