Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

2 milliárdos támogatás a régiónak

Közel 2 milliárd forinttal támogatja a magyar állam és az Európai Unió a dél-alföldi megyék szociális és közösségi intézményeinek fejlesztését. A 42 program közül 21 Csongrád megyében valósul meg, ezek révén összesen 924 millió forintot használhatnak fel a nyertes települések 2-3 éven belül.
A projektgazdák – 42 polgármester és jegyző – erről írtak alá délután szerződést Üllésen a közreműködő szervezetek vezetőinek jelenlétében. A támogatásokat a megyénkben is koordináló dél-alföldi regionális tanács elnöke, Kozma József országgyűlési képviselő mutatta be. A nyerteseket a végrehajtásban közreműködő VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht. képviseletében Polgár Tibor üzletigazgató és Serafin József, a szociális tárca főosztályvezetője köszöntötte.

Látványterv.
Látványterv.

Két témában pályázhattak az önkormányzatok. A szociális és gyermekjóléti pénzkeret 541 millió forintjából 13 dél-alföldi program kap támogatást. Csongrád megyéből 7-en nyertek, összesen 319 milliót. Családsegítő központot, családi napközit fejleszthet Kistelek, Balástya, a homokháti kistérség, Fábiánsebestyén, a csongrádi kistérség, Maroslele, Szentes, Apátfalva. Művelődési házakra és információs központokra összesen 29 programban 1,2 milliárd forintot lehet elkölteni. Ebből Csongrád megyében 14-en részesültek összesen 605 millióval. Újszentiván és Zákányszék, Sándorfalva, a szegedi piarista közösségi tér, Derekegyház, a ruzsai katolikus plébánia kapott támogatást. A házigazda üllési művelődési ház 50 millió forintból születhet újjá egy éven belül. Pénzt nyert még Szentes, Ásotthalom térsége, Domaszék, a megyei önkormányzat újszegedi rendezvényháza, Földeák és Maroslele.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korszerű szakképzés a néhai laktanyában

Szeged - Közel 100 millió forintból, önerőből és cégek szakképzési hozzájárulásaiból újította fel a volt Kossuth-laktanya parancsnoki épületét az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kara. Tovább olvasom