Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

32 fokkal jön a borulás és lehűlés - addig pedig olvassa el csütörtöki hírcsokrunkat!

Pénteken egy hidegfront érkezik, melynek következtében nyugat felől többfelé számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, de főként délen, délkeleten lehetnek nagyobb csapadékmentes területek is.
Feltámad a nyugatira, északnyugatira forduló szél, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. 27-32 fok közé melegszik a levegő, de a front mögött visszaesik a hőmérséklet. Hidegfronti hatás lesz érzékelhető - de amíg amíg várunk arra, hogy beteljesüljön az Időkép jóslata, addig szemezgettünk Önnek tegnapi híreinkből.

Mindjárt két komoly fogással indult a reggel: Röszkén hangfalak rejtették a 26 kiló marihuánát, amit egy bolgár férfi akart tovább csempészni, míg egy Csanádpalotán körözték a 13 milliós autót, a forgalmit és a rendszámot is. A BMW típusú személyautó román állampolgárságú sofőrje kedd reggel akarta elhagyni az országot - hát ez nem sikerült.

Az Országgyűlés elfogadta csütörtökön Magyarország 2018-as költségvetését, amely 4,3 százalékos gazdasági növekedéssel, 2,4 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal, valamint 3 százalékos inflációval számol a GDP-arányos államadósság további csökkenése mellett.

Rendőrpisztolyokat akart szerezni, ezért támadott szeptemberben két járőrre, de az általa összeállított pokolgép hatásaitól megijedt - közölte védője útján a Teréz körúti robbantó a Magyar Hírlappal. A robbantás hatásától maga is megijedt, ezért nem vette el a járőrök fegyvereit, hanem elsietett a helyszínről - mondta a gyanúsított ügyvédje.

Korognai Károly, mint megírtuk, tragikus hirtelenséggel, 56 éves korában hunyt el június 4-én Zsombón. A színész-rendezőt június 27-én helyezik örök nyugalomra a Farkasréti Temetőben.

Czeglédy Csaba előzetes letartóztatásáról döntött csütörtökön a Szegedi Járásbírság, igaz, még nem jogerős a végzés, de fogdában kell maradnia a szocialista politikusnak.

Hatályon kívül helyezte a Szegedi Ítélőtábla az elsőfokú ítéletet azzal, hogy az új eljárást egy másik bírói tanácsnak kell lefolytatnia. Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter, ha megbízzák, akkor az új eljárásban is vállalja Ahmed H. védelmét.

Három feles árából kijön a taxi hazafelé - erre hívta fel a figyelmet a nyári fesztiválszezon előtt tartott sajtótájékoztatóján a CSMRFK.

Június elsejétől ketyeg az a 25 év, amíg az állam támogatott áron köteles átvenni Szeged most átadott első napelemparkjának elektromos áramát. A Sándorfalvi úti beruházás egyszerre környezetvédelmi és pénzügyi befektetés.

És tudják, mi történt még ezen a napon a történelemben?

Névnapok: Jusztin, Ajtony, Arany, Aurélián, Bennó, Círus, Ferenc, Jusztián, Jusztina, Jusztínia, Péter, Pető, Tina, Tinetta

1958 – Nagy Imre, Maléter Pál és Gimes Miklós halálos ítéletének végrehajtása.
1962 – Az Amerikai Egyesült Államok a tömeges megtorlás doktrínáját a rugalmas reagálás elvével váltja fel.
1963 – Föld körüli pályára indul a Vosztok–6 űrhajó, fedélzetén Valentyina Tyereskovával, a világ első női űrhajósával.
1977 – Leonyid Brezsnyev a Szovjetunió új vezetője.
1989 – Nagy Imre, Maléter Pál és Gimes Miklós ünnepélyes újratemetése.
1991 – Záhonynál elhagyja Magyarországot az utolsó szovjet csapatot szállító vonatszerelvény.

Ekkor született:
1930 – Zsigmond Vilmos Oscar-díjas magyar filmoperatőr († 2016)
1971 – Tupac Shakur amerikai rapper († 1996)

Ekkora halt meg:
1958 – Nagy Imre miniszterelnök, kivégezték (* 1896)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Mars-utazást népszerűsíti: a NASA-nak dolgozik a szegedi vallástudós

A vallástudományi tanszék adjunktusa nem mondott le a végtelen űrről, jelenleg a NASA-nak dolgozik.… Tovább olvasom