Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

384 kisdiákot fényképeztünk tegnap a Szín 5-ösön Szegeden

Hogyan legyünk kitűnők? – ennek módszerét kutattuk tegnap a Szín 5-ös fotózáson. Tanultunk neveket, és azt is: egyes óvodákban erős a matek.
– Hogyan lehet mindenből ötöst kapni? – támadtuk le a Szín 5-ös fotózásra érkező gyerekeket tegnap a Technika Házában. Ezeket a válaszokat kaptuk: tanulni kell; ööö... tanulni kell; szorgalmasnak kell lenni. Palotás Krisztinától bővebb tájékoztatást kértünk.
– A matek a kedvencem, legkevésbé a földrajzot kedvelem. Vagy a nyelvtant... Igen, a nyelvtant. De azt is megtanulom, mert muszáj.
A hatodikos Nagy Eszter válaszolt: Fontos, hogy jó legyen a tanár, és az osztály rendes. Ez azt jelenti, hogy kellenek barátok, akikkel meg lehet beszélni az anyagot. És persze tanulni kell.

– Tanulni kell. Én minden tantárgyat egyformán szeretek – magyarázta komolyan Barna Renáta, miközben hosszú haját igazgatta. Kishúga, a szintén kitűnő Réka mosolyogva állt mellette. Ő tudott választani: az írás a kedvence.

Fotózási helyszínek

Mórahalom (Aranyszöm Rendezvényház, Röszkei u. 1.): június 27., 14–17 óráig.
Kistelek (Rendezvényház, Kossuth u. 5–7.): június 28., 14-től 17 óráig.

Nyeremények

Játékunk fődíja egy négyszemélyes családi út a Párizs melletti gyermekparadicsomba, Eurodisneybe, a Gold Sun Travel szervezésében. A második helyezett digitális fényképezőgépet, a harmadik Samsung mobiltelefont kap. A 4–6. helyezetteknek 15 ezer forintos Printker vásárlási utalvány adunk át.

– Szorgalmasnak kell lenni. Én minden házi feladatot még aznap megcsinálok – árulta el saját módszerét a negyedikes Makra Zsófia.
– Vagyis nem órarend szerint tanul. Ha pedig dolgozatot írnak, nemcsak délután készül rá, hanem reggel is korábban kel, és átolvassa a tananyagot – egészítette ki édesanyja.

A hogyan szerezzünk ötöst témától a következő beszélgetés vonta el a figyelmünket: „Nóra évvesztes, mert az óvodában erős volt a matematika, így maradt még egy évet, hogy megtanulja". – Óvodában nincs is matematika – vetettük ellen, és ezzel elárultuk teljes tudatlanságunkat. Kiderült: nemcsak hogy matematika, de még fekete és piros pont is van.

Tanultunk mást is: neveket. Bozsák Bozsókával és Bozsák Besével ismerkedtünk meg. A fotózásra Bozsóka jött, Bese csak elkísérte nővérét. A kislány június 9-én ünnepli névnapját, Bese viszont csak annyit tudott: ő valamikor novemberben.

Az eddigi fotózások közül ez a nap volt a legerősebb, összesen háromszáznyolcvannégy kitűnő tanulóról készült fénykép.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent Iván-éj keleti szépe

Szent Iván éjjelén a szegedi Móra Ferenc Múzeum szépségversenyt hirdetett a múzeumok éjszakáján… Tovább olvasom