Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

3 láda szatymazi barack - mutatóban a falunapon (galéria)

Szatymaz - A falunapra még most sem késő elindulni: az iskola udvarán már áll a nagyszínpad, ahol este 8 órától Takács Nikolász, utána Márió, a tangóharmonikás lép fel.
Mégsem telt el a szatymazi falunap őszibarack nélkül. Korábban megírtuk, hogy a korábban falunapként és őszibarack-fesztiválként megrendezett esemény nevéből a gyümölcsöt idén azért vette ki az önkormányzat, mert a téli és a húsvéti fagyok a homokháti település és környékének összes barackját elvitte.

- Igazi szatymazi barack ez, itt termett a házam udvarán: úgy spóroltam össze ezt a 3 ládát, hogy mégse teljen el a falunapunk őszibarack nélkül - mutatta a formás dixired fajtát Rácz István. A sárga húsú gyümölcs íze mézédes volt: nagy kár, hogy idén ilyen kevés termett belőle.

Képek a szatymazi falunapról. Fotó: Frank Yvette (galéria)

A helyi termékek vásárán szép számmal akadt kóstolóból is: egy kislány "túlfinomnak" minősítette az itt kapható házi sajtot és tejet, így nem is volt kérdés, hogy apukájának muszáj volt otthonra is venni belőle. Mézet is kóstolhattak a nézelődők: az egészséges portéka falatozása közben egy zárt rekeszben egy méhcsalád szorgoskodását is szemügyre vehették a látogatók. Az iskola tornatermében zsíros deszkákat ízesítette a finom szatymazi és környékbeli őrölt pirospaprika: még a nagy melegben is etette magát az egyszerű étek - mi egy kis lehűtött kovászos uborkát hiányoltunk mellőle. A tornateremben eddig mindig gyümölcs-, és zöldségkiállítást rendeztek falunapokon, ahol tucatnyi fajta őszibarackkal ismerkedhettek meg a látogatók. Most kényszerűségből virágkiállítás volt helyette - a tavalyi gyümölcs és zöldségkompozíciók nekünk jobban tetszettek.

A falunapra még most sem késő elindulni: az iskola udvarán már áll a nagyszínpad, ahol este 8 órától Takács Nikolász, utána Márió, a tangóharmonikás lép fel. Holnap 9-től óriáspalacsinta sütés lesz, este 7 órától Tóth Gabi ad koncertet.

Olvasóink írták

 • 4. x 2012. július 15. 16:17
  „1. pandababa 2012.07.15. 08:19 ... Kapitalizmus van itt,kérem szépen!!-Ez elég undorító!!-Bárki bármit mond is!!!!
  LOL
  A kapitalizmusban kizsákmányolnak emberek embereket, a cuculizmusban fordítva volt! Bárki bármit mond is!!!!”
 • 3. kistigris100 2012. július 15. 13:47
  „pandababa!

  Lehet kipróbálni, milyen jó is őstermelőnek lenni.... nappal dolgozol, készülsz a piacra - éjszaka piacozol és nem alszol, meg még egyéb finomságok. A mars téren meg viszonteladók vannak őstermelőnek álcázva, nem jöttél még rá? Egyébként tényleg nincs barack se Zsombón, se Szatymazon! Ülj be az autóba és nézd meg!”
 • 2. anya57 2012. július 15. 11:39
  „Az a baj hogy ami az ami a piacon van az nem innen való hanem Békés, Somogy ,megyéből gyere ki a határba nem kell meszire menned csak Zsombóra Szatymazra és már látod is hogy nincs barack pandababa”
 • 1. pandababa 2012. július 15. 08:19
  „-Már megint áremelés! És ezek a ....őstermelők meg sírnak...elegem van már az egészből...hogy a piacon is 4-500nál olcsóbban nem lehet kapni barackot..ne sírjanak már..Állítom a mars téri piacon 90% ban viszonteladó van.Mindenki nagyon gyorsan akar nagyot kaszálni!!
  Kapitalizmus van itt,kérem szépen!!-Ez elég undorító!!-Bárki bármit mond is!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajómodellverseny a Plaza-tavon: nem gyerekjáték - galéria, videó

A kacsák rendesek voltak, nem reklamáltak, hogy őrnaszádok, kikötői toló- és halászhajók, gőzösök, jachtok foglalták el átmenetileg "medencéjüket". Tovább olvasom