Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

40 rendőr kereste a robbanószerkezetet Szegeden

Szeged - Bombariadó bénította meg tegnap öt órán át a szegedi belvárost. A Kiss Menyhért utcai CIB Bankba telefonált egy férfi délelőtt tíz órakor: az épületben bomba robban. A lakókat a rendőrök kitelepítették, a forgalmat elterelték, majd öt órán át keresték a robbanószerkezetet: semmit sem találtak.
– Mi vagyunk a kitelepítettek – mondta meglepően jó hangulatban Gergely Károlyné négy és fél órás várakozás után a Kárász csárda teraszán tegnap délután fél háromkor. A CIB Bank Kiss Menyhért utca 1. szám alatt működő fiókjába még délelőtt tíz órakor telefonált egy férfi: bomba fog robbanni. A ház összes lakójának el kellett hagyni otthonát.

– Egy rendőr jött be az udvarba, és elkiáltotta magát: mindenki hagyja el a lakását a bombariadó miatt – folytatta Gergely Károlyné, aki lányával és két szomszédjával az étterem teraszán talált menedéket az álldogálás és a meleg elől. – A sietség miatt csak a táskánkat hoztuk magunkkal, ezért ma munkába se tudtam menni. Aki ilyennel szórakozik, azt be kellene csukni – mondta dühösen Vassné Irén. A 96 éves Vitéz Négyesi Imréné ezzel szemben csak azt sajnálta, hogy a ház macskáját nem tudta megetetni ebédidőben. – Egyébként jó kedélyűen, beszélgetéssel töltöttük az elmúlt órákat – mesélte az idős néni. A Kígyó utca egyik boltja előtt a 98 éves Major Ferenc üldögélt. A bácsinak Vassné Irén segített széket szerezni, majd ásványvizet és pogácsát vitt neki. – Sajnos ilyen világot élünk most – kommentálta meglepő nyugalommal a történteket a többórás várakozás után Feri bácsi.

A 98 éves Major Ferenc egy székből nézte végig a rendőrök munkáját. Fotó: Schmidt Andrea
A 98 éves Major Ferenc egy székből nézte végig a rendőrök munkáját.
Fotó: Schmidt Andrea

A rendőrség a fenyegetés után azonnal megszállta a környéket: negyven egyenruhást riasztottak a fiókhoz, aki ezután lépésről lépésre zárta le előbb a Kiss Menyhért majd a Nagy Jenő utcát. Segítségükre voltak a város- és a polgárőrök is. A kordont ezután egészen a Széchenyi téri buszmegállóig tolták ki, de rendőrautó állta útját a Belvárosi hídról a Széchenyi tér felé érkező forgalomnak is. A buszoknak az egyre nagyobb területet érintő lezárás miatt többször is módosult az útvonala. Az utasok kényszeredetten vették tudomásul a hirtelen változást.

A rendőrök lezárták a bankfiók környékét. Fotó: Karnok Csaba
A rendőrök lezárták a bankfiók környékét.
Fotó: Karnok Csaba

A bankfiók közelében levő üzleteket mind be kellett zárni: a dolgozók többsége a Kárász utcára ment fagylaltozni. A rendőrök eközben robbanószerkezet-kereső kutyákkal együtt járták be a bankot. A kutatás majd öt órán át tartott, de semmit sem találtak. A járókelők eközben egymást kérdezgették az útlezárás okáról. Volt, aki bankrablásra, más jelentős politikai személyiség látogatására tippelt. A forgalom csak délután három óra után állt helyre a belvárosban.

A Szegedi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást.

Vassné Irén, Gergely Károlyné és Werner Éva a Kárász csárda teraszán lelt menedékre. Fotó: Schmidt Andrea
Vassné Irén, Gergely Károlyné és Werner Éva a Kárász csárda teraszán lelt menedékre.
Fotó: Schmidt Andrea

Bemutatót tartottak volna

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti ellenőrzést szervezett a média képviselőinek tegnap délelőtt, hogy élesben is megtapasztalhassuk: miként viselkedik egy szabálysértő az intézkedő rendőrrel. Hegedűs Miklós törzsőrmester éppen ötezer forintos helyszíni bírságot szabott ki a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt Kovács Gáborra a szegedi Széchenyi téren, amikor villogó rendőrautók fékeztek az onnan néhány tíz méterre levő CIB Bank épületénél. A szakmai bemutatót ezért a bombariadó kezdete után pár perccel lefújták. Az összes rendőrt a bankfiókhoz irányították.

Olvasóink írták

 • 3. Teo 2008. július 21. 17:22
  „40 rendőr kereste a robbanószerkezetet Szegeden

  Talán 3 erre a célra kiképzett kutya kevesebb mint fele idő alatt hozta volna az eredményt, hogy van bomba vagy nincs.”
 • 2. mitszámoltál aki? 2008. július 19. 19:33
  „Áruld el,hogy mit számoltál aki? Mi nem tetszik a kurvajó cikkben? Ez volt, én ott lakom! Azleht, hogy az 5 éves lányod jól számol - veled ellentétben”
 • 1. aki 2008. július 19. 14:14
  „Kicsit pontosabban kelllene a cikket megírni!!! Kicsit alaposabban kellene a mennyiségeknek utána járkáklni, főleg a darabszámnak és nem kell túlozni, mert abból már elég volt. T. szerkesztő, miért írunk olykor túlzásokat és ha valami megszámolható, akkor miért hibázik? Nem tudnak a kollégáik számolni? Pedig nem nehéz, az ötéves kishúgomnak is már elég jól megy!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dávid Edit 14 éves gyermeke, Dóra jól van

Szeged – Nagyon köszönöm, meglett a lányom! – telefonált csütörtökön, késő este a… Tovább olvasom