Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

4900 forintért ölt, életfogytig tartó börtönt kapott

Szeged - Jogerősen életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a 48 éves szeghalmi asszonyt, aki tavaly februárban megölte és kirabolta 70 éves szomszédját, majd azért, hogy a gyilkosság nyomait eltüntesse, megpróbálta felgyújtani a férfi házát.
Az asszonyt nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt ítélték el. Legkorábban 30 év múlva szabadulhat. Az ítélet ellen nem lehet fellebbezni.

Az asszony jó viszonyban volt a szomszédjában lakó idős házaspárral, rendszeresen bejárt a házukba. Azt is tudta, hogy mennyi a nyugdíjuk és azt mikor kapják. Tavaly februárban megtudta, hogy szomszédasszonya elutazik néhány napra. Ekkor elhatározta, hogy amíg az asszony távol van, a betegeskedő férjtől megszerzi a házban hagyott pénzt. Meggyőződött arról, hogy a idős férfi valóban egyedül van a házban és a konyhában talált késsel és sodrófával a férfire támadt. Többször megütötte és megszúrta. Az idős ember belehalt sérüléseibe. A szakértői vizsgálat azt is megállapította, hogy a szúrások mindegyike létfontosságú szervet érintett és hogy a sérülések elszenvedése az átlagosnál nagyobb fájdalommal járt.

Miután a férfi meghalt, a nő elvitt a lakásból 4900 forintot. Hogy a bűncselekmény nyomait eltüntesse, megpróbálta felgyújtani a házat, amelyben több mint 2,5 millió forint kár keletkezett. Másnap a nő észrevette, hogy a ház nem égett le teljesen, ezért visszament, hogy a bűncselekmény még megmaradt nyomait eltüntesse. Elmosta az elkövetéshez használt kést, a sodrófát, ezeket elpakolta, majd a fürdőszobai csapot nyitva hagyva eltávozott a házból.

Az asszony a bűncselekmény elkövetését az eljárás során mindvégig tagadta. Az ellene hozott ítélet jogerős.

Olvasóink írták

 • 10. R 2008. július 19. 12:56
  „30 év! Meg is érdemli! Hova fajul a világ! Az apa aki gyermekekkel fajtalankodott, közte a sajátjával is csak 10et kapott.....
  Kiábrándító.....”
 • 9. seleron 2008. május 28. 09:40
  „Azt nem vágom hogy niért itélik életfogytiglanra amikor 30 év mulva kiszabadulhat. Tegyük már ezt tisztába. Egyébként máglyára vele!!!”
 • 8. ferr 2008. május 27. 20:35
  „Ja, 1 haverom is BV-s és ugyanezeket meséli.

  A balástyai rém jogait jönnek ellenőrizni - az őrnek nem is köszönnek, a pszichopata állattal kezet fognak...

  MERRE TART EZ A VILÁG ?!”
 • 7. B.V.-s 2008. május 27. 19:59
  „Kb. 1500.000.- forint 1 zsiványt eltartani éves szinten... Igazából úri körülmények és jogok közepette ahhol az a legfontosabb,h az ilyenek véletlenül se legyenek öngyilkosak ezért kiemelten figyeljük és óvjük őket mert rossz fényt vet a BV.-re ha 1 dudva meghal... (és a avezetőségre)
  Tudom mert itt dolgozom Szegedi BV.-ben 10 éve és vicc az egész amit BÜNTETÉS VÉGREHAJTÁSNAK hívnak. A smasszernak már nincs hatalma és örülhet ha rendet tud tartani. Kb 16.000. zsivány van ma a BV.-ben..Számoljátok ki mekkora költség ez, és ha netán dolgozik bent akkor FIZETÉST kap!!!!! És én eközben, a végrehajtó állomány keresek 90-jó esetben 100 ezret és várjam,h mikor jelent föl a tisztes bentlakó "állampolgár" mert aznap épp unatkozott én meg lekapcsoltam a TV-jét mert nem volt hajlandó rendet rakni a zárkájában aami le is van pedig írva.

  NA ez a VICCCCCCC :)
  Na rágódjatok 1 kicsit rajta laikusok....”
 • 6. Nonszensz 2008. május 27. 19:46
  „Ugyanezt vele is Grr Grr idióta állat!!!”
 • 5. Half Life 2008. május 27. 17:51
  „Honnan tudod, hogy cigány?
  Amúgy meg az életfogytiglan miért csak 30 év?
  És miért ücsörögjön tétlenül, miközben az adófizetők pénzén etetik, vagy éppen miért tanulhasson szakmát unalmában? Legalább dolgoztassák, hogy kitermelje a saját ellátásának a költségét!”
 • 4. dodó 2008. május 27. 16:48
  „Ez a cigány 30 évig jó helyen lesz.”
 • 3. DBLaci 2008. május 27. 16:24
  „Ha mindvégig tagadta, tehát a végén is, akkor hogy állt össze ennyire pontosan a kép? Ujjlenyomatok? Szemtanú? Csak kiváncsiságból. Egyébként elképesztő hova le tud aljasulni egy ember.”
 • 2. jodo 2008. május 27. 15:43
  „Nyomorult állat !Nagyon tetszik,hogy nem lehet fellebbezni!!!”
 • 1. 751510 2008. május 27. 15:06
  „Megkínozni!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elnapolták a gyilkossággal vádolt börtönőr tárgyalását

Szeged - A szakértői vélemények ismertetése után elnapolta a bíróság a tárgyalását annak a szegedi börtönőrnek, aki még tavaly megölte barátnőjét. Tovább olvasom