Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

4 idegen, 1 banda, két szegedi lány

Két szegedi lány is bekerült a 4 idegen 1 banda című tehetségkutató verseny tíz legjobbja közé. Mindketten közgazdászhallgatók, egyiküknek saját együttese is van. A lányok egyelőre becenéven futnak.
– Egyik éjjel nem tudtam aludni. Felkeltem, kimentem a konyhába, és a Délmagyart kezdtem olvasgatni. Abban láttam meg egy cikket a versenyről – meséli a 4 idegen 1 banda című tehetségkutatóval való találkozását Tüci. A szegedi egyetemista – akinek egyelőre sem a nevét, sem a fotóját nem közölhetjük – jelentkezett a Danubius rádió játékára, és azóta a tíz legjobb hangú lány közé választották. Tüci a rádiónak küldött demón, majd a Budapesten rendezett válogatáson a countrytól a musicalrészletig énekelt dalokat, a zsűri – Szűcs Judith, Tóth Vera, Jáksó László, Rakonczai Viktor, Knapik Tamás, Csonka András és Csík Gabriella – pedig úgy találta, megfelel a játék legfontosabb kritériumának: tehetséges. A közgazdászhallgató nem kezdő énekes, szegedi együttesével több fellépése volt már. – Hobbizenekar vagyunk, nem törünk pesti babérokra – jellemzi magukat a lány, aki a gyors siker lehetőségével indokolja, hogy önállóan is megméretteti magát.

– Ezzel átugorhatok lépcsőfokokat. Akár bekerülök a bandába, akár nem, emberileg nem szeretnék változni. Határozott karakter vagyok – fogalmaz. A verseny alapötlete szerint a lányoknak nem külsejükkel, hanem hangjukkal kell hódítaniuk, ezért Tücit indiszkrét módon arról is kérdeztük: csúnyák-e a versenyzők.
– Szépek, csinosak. De a szép külső kis munkával bárkinél elérhető, tehetségnek viszont születni kell – hangzik a profi válasz.

Lányok inkognitóban

A 4 idegen 1 banda versenyzői inkognitójukat az eredményhirdetésig megőrzik. A lányok maguknak választottak művésznevet. Tüci régóta használt beceneve mellett döntött, Sharont csak néhány ismerőse szólítja így, Sharon Stone után.

– Valóban a hang az első, de ha valaki előadó akar lenni, a külsőségekkel is törődnie kell – vélekedik Sharon. A szegedi származású, Budapesten élő lány szintén a tíz legjobb között van. Ő is közgazdászhallgató, bár számára kisgyermek kora óta a zene jelenti a boldogságot. „Pechemre a reál tárgyak is jól mentek, ezért egy darabig hezitáltam az orvosi, a jogász- és a közgazdászpálya között."

Az éneklést azonban sohasem hanyagolta, például az ország különböző pontjain karaoke-műsorokat vezetett. A 4 idegen... válogatójára egy kemény vizsgaidőszak után, kezdődő influenzával állított be, de a zsűrinek így is tetszett. „Értékelték, hogy nemcsak énekelni, de előadni is tudok." Sharon egyébként az énekesi szakma szépségét abban látja, hogy elvarázsolhatja a közönséget. Évekkel ezelőtt szegedi osztálytársai autogramot kértek tőle azzal: egyszer biztosan híres lesz.

A tíz lány közül a hallgatók választják ki az új banda négy tagját. Az eredményhirdetés napján, március 9-én Tücinek éppen szemműtétje lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százötven éves a szegedi tömegközlekedés

Százötven éve indult el a szegedi tömegközlekedés, omnibusz formájában. Az egyszintes társaskocsik… Tovább olvasom