Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

4 notebookkal és közel 300 ezer forintnyi játékkal gazdagodott az SZTE gyermekonkológiája

Szeged – A Kórházpedagódusok Egyesülete a Magyar Telekom támogatásával a beteg gyerekek elszigetelődése ellen is küzd.
A Kórházpedagógusok Egyesületével a Magyar Telekomtól elnyertünk egy három évre szóló pályázatot, amelynek keretében az ország gyermekonkológiáin dolgozó kórházpedagógusokat támogatjuk – mondta a delmagyar.hu-nak Kocsis Krisztina, a Kórházpedagógusok Egyesületének tagja.

Megtudtuk: 3 év alatt 6 notebookkal gazdagodik a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika Hemato-onkológiai Osztálya. Kocsis Krisztina az eszközök szükségességéről elmondta, hogy a több hónapos gyógykezelés alatt álló gyerekek így „egy ablakot kapnak a világ felé". Elmondta, hogy a rákkal kezelt gyerekek az interneten át követhetik az iskolai órákat, kicsit közelebb kerülnek a külvilághoz.– Szerettük volna, ha ezt a módszert elismerik a pedagógia egyik ágának is – mondta a kezdetekről Kocsis Krisztina. Elmesélték, hogy a 3–18 éves gyerekek nemcsak a játékot, hanem a tanulást is igénylik. Szavaikból kiderült, hogy a gyógyulás utáni visszailleszkedésben is komoly szerepet játszanak a kórházpedagógusok, ugyanis a gyógykezelés alatt gyakran elszigetelődnek a gyermekek.

A notebookon és a mobil neten kívül pénzadományt is kapott a klinika: fejlesztő játékokat, könyveket vehetnek belőle.

A sikereket kudarc is követi: sok gyerek a hosszú betegsége miatt már nem tud osztályába visszamenni. – Sok tabut is ledöntöttünk már. Legutóbb egy negyedikes kisfiútól kérdezték: rossz volt-e a halál árnyékában élni – magyarázta Kocsis. Azt is megtudtuk, a rák még mindig félelmetes téma, ezért is fontos a felvilágosítás. – Nem mernek a rákbeteg és családja felé közeledni, ezzel elszeparálják a gyermeket. Ennek a feloldásában is segítünk.

Olvasóink írták

 • 5. muci 2011. január 21. 10:13
  „Az lenne a legjobb, ha minden nagy multicéget köteleznének, hogy évente legalább egy ilyen akciót tartson. Én is szívesebben hagyom olyan cégnél a pénzem, amelyikről tudom, hogy jótékony célra is fordít belőle...”
 • 4. Nórikám 2011. január 19. 23:01
  „Bármely cégnek szerintem ez jobb reklám, mint bármely kereskedelmi tv-ben közzé tett blőd reklám. Ráadásul még hasznos is. Még ha nem is olyan nagy összeg, ne becsüljük le.”
 • 3. bespin 2011. január 19. 21:29
  „1. Futná ennél többre is. Reklámköltség........... Egy kertévés hirdetés kb. ennek az összegnek a tízszerese. Röhej, sokan elhiszik mekkorát segítettek. Talán a képerősítő kifizetése, az lenne valami.”
 • 2. PipiczGabor 2011. január 19. 20:01
  „Vegre valamilyen pozitiv hir!”
 • 1. Logaritmus 2011. január 19. 07:32
  „Az a Fidesz által sarcolt csúnya multi milyen rendes! Szép dolog, hogy segítenek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elsüllyedt az evezőshajókat tároló úszóház

Tovább olvasom