Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

50 ezer forintért adott ki adatokat az ingatlan-nyilvántartásból

A korrupt szegedi földhivatali ügyintézőt felfüggesztett börtönre ítéltek.
Jogerősen két év, a  végrehajtásában öt évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott a  Szegedi Törvényszék szerdán egy földhivatali ügyintézőt, aki  ötvenezer forint ellenében jogosulatlanul adott ki adatokat az  ingatlan-nyilvántartásból.    

A bíróság a 34 éves férfit előnyért hivatali kötelezettségét  megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettében  mondta ki bűnösnek, és a felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása  mellett - a korábbi három év helyett - öt évre eltiltotta  foglalkozása gyakorlásától.   

Döntésével a Szegedi Törvényszék súlyosította az első fokon  eljáró Szegedi Járásbíróság ítéletét. Bartos Éva tanácsvezető bíró  ezt a korrupció súlyosságával és annak rossz társadalmi üzenetével  indokolta.  

A vádlott ellen a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) tett  feljelentést megbízhatósági vizsgálatát követően. A férfi tavaly  februárban ötvenezer forintot vett át a szolgálat munkatársától  azért, hogy a hivatali kötelességét megszegve egy magánszemély  tulajdonában lévő összes ingatlan valamennyi adatát a számítógépes  ingatlan-nyilvántartási rendszerből lekérdezze, és kiadja. A  rendőrök a NVSZ munkatársaival együttműködve a pénz átvétele és az  adatok átadása után fogták el a vádlottat. A férfi beismerte a  bűncselekmény elkövetését.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

23 szírt zsúfolt a kisteherautójába

Az ügyészség a román férfit a csempészett emberek sanyargatásával elkövetett embercsempészés… Tovább olvasom