Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

6. körzet: elutasított fellebbezések

Egy civil szervezet és egy magánszemély fellebbezést nyújtott be a Csongrád megyei 6. számú egyéni választókerület eredményének érvényességét megállapító, szombaton kihirdetett határozat ellen. A Csongrád Megyei Területi Választási Bizottság érdemi vizsgálat nélkül mind a kettőt elutasította.
A területi választási bizottság honlapján közzétett iratokból kiderül, hogy Hódmezővásárhely és Vidéke Demokratikus Szövetség és a hódmezővásárhelyi M. Á. fellebbezett a Csongrád Megyei 6. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság 61/2006. (IV. 29.) VB. sz. határozata ellen. Beadványában a civil szervezet és a magánszemély többek között azt állította, Lázár János képviselőjelölt sorozatos törvénysértéseket követett el. Mind a ketten kérték a választás második fordulójának megsemmisítését. Kérésüket a választási bizottság elutasította.

A külföldi voksok miatt a Csongrád megyei 2. és 6. számú egyéni választókerületben csak az április 23-án megtartott második forduló után egy héttel, szombaton állapították meg egy-egy szavazókör és a választókerület eredményét. Az már az egy hete kialakult különbség alapján eldőlt, hogy az élen nem lesz változás, az SZDSZ– MSZP-jelöltje, Sándor Klára és a Fidesz–KDNP által támogatott Lázár János egyéni képviselő mandátumot szerzett és tagja lett az Országgyűlésnek.

Egyébként Szegeden, az 511. számú szavazókörben Sándor Klára 260, a Fidesz-KDNP-jelölt Balogh László 232, Hódmezővásárhelyen az 5. számú szavazókörben a független Balogh Jánosné 198, Lázár János 163 voksot kapott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Majális idején könnyebben nyílik a pénztárca

Ismét birtokukba vették a ligetet a szegediek. A háromnapos majálisra már szombaton sokan… Tovább olvasom