Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

70 év után esküdtek újra

Szeged - Kegyelmi lakodalmát ünnepelte tegnap Farkas Szilveszter és felesége az újszegedi Erzsébet-templomban. 70 éve mondták ki egymásnak a boldogító igent.
1942 áprilisában fogadott egymásnak örök hűséget Mórahalmon Farkas Szilveszter és felesége. Tegnap este ünnepelték 70. házassági évfordulójukat az újszegedi Erzsébet-templomban. – Mindketten a mórahalmi tanyavilágból származunk, egy általános iskolába jártunk. Ő a fiúk, én a lányok között voltam a legjobb tanuló: ezért osztálytársaink viccből már az iskola alatt összeadtak bennünket – mesélt férjével való megismerkedéséről Farkas Szilveszterné. A fiatalok 22 évesen döntöttek a házasság mellett.

Igen! – 70 év után is.
Igen! – 70 év után is.
Fotó: Frank Yvette

– Mindkettőnk szülei nagyon szigorú és vallásos emberek voltak: már kisgyerekként a munkára tanítottak minket. Ezért találtak férjem szülei már 22 évesen alkalmasnak arra, hogy el tudok vezetni egy háztartást – mondta Farkas Szilveszterné. Az „ifjú pár" kegyelmi lakodalmát családi körben tartotta: lányuk mellett 8 unokájuk és 3 dédunokájuk is velük ünnepelt. Fiuk az évfordulót sajnos nem érhette meg.

– Ha már ennyi ideig kibírtuk egymás mellett, úgy döntöttünk, megerősítjük korábbi fogadalmunkat – magyarázták. Elmondásuk szerint a 70. évforduló sokkal fényűzőbbre sikerült első esküvőjüknél. – Akkor csak nagyon szerény lakodalmat ültünk, mert apósom kijelentette: ne dínomdánomozzunk, miközben vérzik az ország – mondta az asszony. A hosszú házasság titkát egyetlen egyszerű dologban látják: a megértésben. Legszebb pillanataiknak a közös élet megkezdését és gyermekeik születését mondták. A legnehezebb pedig az volt, amikor a lakodalom után Szilveszter bácsit elvitték katonának.

Olvasóink írták

  • 2. nagypappa 2012. május 02. 04:12
    „Isten éltesse őket erőben, egészségben.
    Sajnos, nem sok embernek adatik meg ez a szép kor.
    Gratulálok!”
  • 1. Horton 2012. május 01. 06:12
    „Szívből kívánom, hogy még nagyon sokáig szeretetben éljenek egymás mellett!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Májusban végleg eldől az intézmények sorsa

Mi az intézményfenntartó központ feladata? Miért volt szükség megismételni az iskolaigazgatói pályázatokat? – kérdeztük B. Nagy László kormánymegbízottat. Tovább olvasom