Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

75.5 millió forint nyári, szociális gyermekétkeztetésre

Közzétette az Emberi Erőforrások Minisztériuma azoknak az önkormányzatoknak a listáját, amelyek nyertek a szociális nyári gyermekétkeztetésre kiírt pályázaton. 37 Csongrád megyei település összesen 75.5 millió forintot fordíthat erre a célra.
 37 önkormányzat vállalta Csongrád megyében, hogy a tanítási szünetben is biztosít étkezést diákjainak - erre teremt anyagi fedezetet az költségvetési forrás, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma folyósít. A felhasználás az elszámolás és az ellenőrzésének részletes szabályait is tartalmazó rendelet a minisztérium honlapján elérhető. Ennek melléklete tartalmazza a támogatott önkormányzatokat és a megállapított összegeket. Csongrád megyében 75.5 millió forint értékben 37 önkormányzat kapott támogatást nyári gyermekétkeztetésre. 

Vissza nem térítendő, kiegészítő támogatás igényelhető a gyermekétkeztetési feladatok támogatására – erről már az a BM rendelet szól, amely a Magyar Közlöny június 11-i számában jelent meg. (2013. évi 94. szám). A tegnap óta hatályos jogszabály szerint a szerkezetátalakítási tartalék terhére pályázatot nyújthatnak be azok a települési és települési nemzetiségi önkormányzatok, amelyek ezen a jogcímen - azaz rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek, és 50 százalékos normatív étkezési díjkedvezményben részesülő diákok után járó - támogatást már kaptak.

A következő tanévben felhasználható forrásra az igényt július 10-e, szerdáig lehet benyújtani. Az önkormányzatokat a támogatáshoz kapcsolódóan előleg illeti meg, ennek folyósítása 2013. június 28-ig megtörténik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz a csengelei libanevelő ólban - gázpalackok is robbantak

Egy 250 és egy 300 négyzetméteres, rönkvázas, fóliaborítású üres libanevelő ólban keletkezett a tűz - két PB palack felrobbant. Tovább olvasom