Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

80 éves lett a Dél-alföldi Autósok Klubja

Szeged - Női ügyességi versennyel, megemlékezésekkel ünnepelte nyolcvanadik születésnapját szombaton a Dél-alföldi Autósok Klubja.
Osztrák sportkocsiban, illetve 1903-ból és 1922-ből származó magyar automobilban gyönyörködhettek szombaton délelőtt az érdeklődők a szegedi városháza előtt. A veteránautók gyűjtői – Kisapáti István, a Veterán Autóklub Magyarország vezetője és a deszki Radics István – a Dél-alföldi Autósok Klubjának nyolcvanadik születésnapja alkalmából állították ki látványos, saját kezűleg felújított autóikat.

A Magyar Autóklub 108 éve alakult, ma már százhúszezres állandó tagsággal és több százezer assistant taggal büszkélkedhet. Legfontosabb feladatának az autósok érdekvédelmét, a baleset-megelőzést, a segélynyújtást, a közlekedési kultúra javítását tekinti – tudtuk meg Hegedűs Oszkártól, a klub vezetőjétől. Sokat kellett várni az első vidéki autóklub megalakulására, hiszen az autózás sokáig a gazdagok kiváltsága volt. A Magyar Autóklub Dél-alföldi Regionális Szervezetét 80 éve, 1928. május 17-én a szegedi városháza dísztermében alakították meg Shvoy Kálmán tábornok közreműködésével.

Sok csodálója akadt az autómatuzsálemeknek. Fotó: Frank Yvette
Sok csodálója akadt az autómatuzsálemeknek. Fotó: Frank Yvette

– Régiónkban 9000, Csongrád megyében 4000, illetve Szegeden 2000 a törzstagok száma. Nemzetközi kapcsolatokkal is büszkélkedhetünk, hiszen a klub fenntart egy olyan országos segélyszolgálatot, amely kiemelkedő egész Európában – magyarázta Lehmann István, a klub regionális szervezetének elnöke.

Az autósnap részeként, a „balesetmentesen közlekedni egy életúton" szlogen jegyében délután női ügyességi autóversenyt és ingyenes diagnosztikai és műszaki felülvizsgálatot is tartottak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biennále a szegedi REÖK-ben

Szeged - Tizenkettedik alkalommal rendezték meg Szeged legnagyobb hagyománnyal rendelkező… Tovább olvasom