Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

80 ezres szívatás a Somogyi utcában

Szeged - Az autósra merőleges tábla szerint parkoló, a felette, úttal párhuzamos jelzés szerint viszont tilos megállni a Somogyi utca bal oldalán. Tegnap délután két perc alatt 4 autóst büntettek meg.
Mint arról április végé beszámoltunk, röpködnek a tízezres bírságok a megváltozott forgalmi rendű Somogyi utcán. A Zrínyi utca és Dóm tér közötti szakasz egyirányú lett, jobb oldalon a rakodási, bal oldalon pedig a tűzoltók felvonulási területe miatt korlátozták a várakozást, illetve megállást.

Fotó: Segesvári Csaba
Fotó: Segesvári Csaba

Mivel autóval már csak a Fekete ház felől lehet behajtani, ahogy a képeinken is látszik, a jóhiszemű autós csak azt látja, bal oldalt meg lehet állni. Kevesen nézik meg, hogy a parkolóhelyet jelölő, autósokra merőleges tábla felett „Megállni tilos" is van, az úttal párhuzamosan kitéve. Az autós csak azt látja, hogy lehet parkolni, a tiltást csak körbejárás után észlelné.

Fotó: Segesvári Csaba
Fotó: Segesvári Csaba

Pénteken délután így történhetett, hogy négy, a parkolási helyet jelölő tábla után várakozó autóst fényképeztek le a rendőrök. Mivel a szabálysértési bírságok összegét kormányrendelet határozza meg, a jelenleg hatályos előírások szerint az autósok fejenként 20 ezer forint büntetésre számíthatnak.

Olvasóink írták

100 hozzászólás
 • 100. Szögedi 2013. május 06. 18:07
  „Zazie

  Nem propagálok senkit.
  Elsősorban szegedi vagyok, de Ausztriában dolgozom és a jó és követendő példákra figyelek és próbálom megosztani azokat, amiket helynek találok.
  Felálltam a székre, körülnéztem, de csak autótengert és bűzt találtam Szegeden.
  Itt van egy élhető belváros, ahol minden utcában van biciklizési lehetőség szinte az össze egyirányú utcában szemben lehet közlekedni. nem még nem csapott el senki, nincsenek dugók az emberek vidámak, nincs szmog. Talán egyszer nálunk is lesz ilyen.”
 • 99. Szögedi 2013. május 06. 18:00
  „Nem szorzom osztom senki pénzét, csak unom, hogy vki megmagyarázza , hogy miért jó szennyezni a környezetet élhetetlenné tenni a várost. Próbálok ész érveket találni arra hogy túlképp a mai autót használok felének mennyire tök felesleges az autó. És ha vki igazán magába szállna rá is jönne , hogy jééé tényleg. De sajnos itt még nem tartunk vki inkább évekre eladósítja magát csak azért hogy meg legyen a kényelme ami túlképp nem kényelem. 50 százalékban a városi közlekedésben véleményem szerint nem előnyös az autó.
  Megépítették a sok plázát Pesten, hogy majd kényelem meg ez a modern, most meg rájöttek hogy hülyeség kiürült a Rákóczi út, nagykörút, újra kell gondolni a Váci utcát, kezdik újra felfedezni a várost. Ezt kellene tömegközlekedéssel és a bringával is tenni amíg nem tettük tönkre a világot, hogy nagy szavakat használjak. Ha csak minden 3ik ember úgy gondolná aki most autózik hogy nem kell, akkor már előrébb volnánk...”
 • 98. ifj. Nagy Gábor 2013. május 06. 10:20
  „97. RádyJóska
  "Szögedi barátunk más farkával csépli a csalánt.
  Biciklit 120-al teker (lásd 600 km/5 óra). "

  Te meg olyat adsz a szájába, amit nem írt, hogy hülyének állíthasd be. Ez sem szép dolog ám !”
 • 97. RádyJóska 2013. május 06. 09:38
  „Szögedi barátunk más farkával csépli a csalánt. Ahogy hozzászólásaiból kitűnik, nem sok adót fizetett itthon, viszont szépen építi az osztrák gazdaságot.
  Biciklit 120-al teker (lásd 600 km/5 óra).
  Városban 40-el száguld. Mindenkinél okosabb, olyannyira hogy önjelölt pénzügyi tanácsadóként mások pénzét osztaná - szorozná.. Ej-ej, hát ilyen a felső tízezer?”
 • 96. szegedivagyok 2013. május 06. 08:24
  „A parkolási övezet és a megállási tilalom egyáltalán nem mond ellent, teljesen egyértelmű a forgalmi szituáció az utcában. Azt persze én sem értem miért kellett mindkét oldalon megállási tilalom, de valószínű közlekedés hatósági előírás miatt a hotel építéséhez kapcsolódóan.Lehet sokaknak ez nem tetszik, de "sajnos" a KRESZ egyértelmű ebben az esetben is, azt kellene betartani.”
 • 95. zazie 2013. május 06. 06:40
  „Szögedi: mint korábban írtam, néha nem árt felállni a székre, és onnan is szétnézni :-)

  Némi indentitás zavart vélek felfedezni a hozzászólásaid között, most szegedinek vallod magad, vagy az osztrákokat propagálod?”
 • 94. Szögedi 2013. május 05. 23:01
  „Papucsos!
  Ugyanannyi az esélyem arra hogy balesetezzek, mint amennyi neked.
  Látom inkább az irígység szól belőled. Sok pénzt kidobsz az ablakon és még lassú is a kocsid valószínű a fizetésed sem elég
  Én nem írom le hogy ki mehetb a temetésedre egy baleset után, mert bárkivel megtörténhet. Én szabályosan közlekedem nem akadályozom a forgalmast és a környezetet is védem. Biztos bennem van a hiba. Viva Österreich! :D”
 • 93. Szögedi 2013. május 05. 22:55
  „SP

  nem értem ezt a nagy családos gyerekes hülyeséget amivel az autósok védik magukat.
  Felnőttem úgy, hogy soha senki nem vitt el autóval iskolába. Elsős koromtól tömegközlekedésre felrakott anyukám reggel és leszállni már letudtam róla. :)
  nagy bevásárlás. Minek vinni a gyereket?
  Valamint lehet a nagy tesco ban is bevásárolni, ami akár gyalog is megejthető a város nagy részéről. De van Móravárosi bevásárló központ. vagy hetente menni nem havonta és akkor kézben is elhordozható a sok cucc, vagy tömegközlekedéssel, ahhoz sem kell gyerek. A nagymamához vasárnapi ebédre szép időben el lehet sétálni, de ha tömegközlekedtek nem lesz zsúfolt ahogy írod. Én a túlóra pénzt inkább nyaralásra költeném a helyedben de persze nem szólok bele :)”
 • 92. ifj. Nagy Gábor 2013. május 05. 22:32
  „33. queenmargareth1
  "30. Szögedi 2013.05.04. 11:26 azért nem ott hajtasz a bicikliddel ahol akarsz a belvárosban, mert ugye Az Árpád téren NEM biciklizhetsz, ezt nem tartják be"

  Szerintem frissítsd az ottani forgalmi rendre vonatkozó ismereteidet: ott most már szabad biciklizni!

  ------------------------------------
  73. RádyJóska
  "A lúzerok egy autóra valót sem tudnak összekalapálni tyúksz-ros kis életük alatt."

  Sivár egy életed lehet, ha egy jármű határozza meg az értékét. :-/

  ------------------------------------
  75. SP
  "Ha az úti-célom a belváros, akkor a sok anyagi áldozatom sarcok mellett azt is el akarom érni kocsival."

  Ezt meg is teheted, de

  (1) mivel sokan gondolkodnak hozzád hasonlóan, ezért arra nincs garancia, hogy a kocsidat ott akárhol le is teheted,
  (2) mivel sokan NEM gondolkodnak hozzád hasonlóan, ezért nem lehet minden belvárosi közterületből parkolót csinálni.

  ------------------------------------
  86. greasle
  "Elromlik a biciklid és hívsz taxit?Autóba ülsz tehát most mondtál ellent magadnak."

  Nem, csak az olyan egysíkú gondolkodásnak, mint a tiéd, ami egy embert egyetlen járművön tud csak elképzelni. Én ma biciklis voltam, tegnap meg autós, mert Orosházára mentem. Három hét múlva meg tömegközlekedő leszek, mert akkor meg az lesz a célszerű. Persze ehhez gondolkodni is kell...”
 • 91. Szögedi 2013. május 05. 22:28
  „zazie

  Semmi vita nincs. Én egyszerűen ével óta próbálok szólni a kerékpár mellett és az autózás ellen.
  Mindenkinek van vmi küldetése nekem többek között ez. Kell vmiben lázadni :)

  Meggyőzhetetlenek az érvek amellett, hogy hülyeség bejönni a belvárosba kocsival.
  Igenis folyamatosan ezt fogom skandálni, mert egyszer rendet kell tenni a fejekben kell tenni az autót!
  Mert mindeki élhető belvárost akar, erről szól a belváros rendezése.
  Lúzer az aki fizet a parkolásért, amikor pár 10 vagy 100 méterre ingyen forgalmat nem zavaróan le tudja tenni az autóját.
  Elég a környezet sezennyezésből és a mindent elárasztó autókból. Fel kell lázadni a kényelmes s.ggű újgazdagok ellen akik képtelenek kiszállni az autóból és nem lehet férni tőlük. Mi nem foglalnánk a helyet és védenénk a környezetet és ahol csak lehet ezt hadd tegyük meg és hagyják békén a belvárost azok akik csak ezt hátráltatják. Itt nyugat európában ez a normális gondolkodás ahogyan én írok csak M.O n még nem jutottunk el idáig. És jé boldogan élnek az osztrákok . Hogy lehet ez? :)”
 • 90. J.G. 2013. május 05. 22:05
  „Mi a francert van ott a parkolast jelzo tabla? Es miert van az utra festve szinten a parkolast engedo jelzes?
  Direkt szivatasbol, gondolom.”
 • 89. zazie 2013. május 05. 18:41
  „Nem egészen értem a büntetést, hiszen a tábla tiltása a játszótérre vonatkozik... (ott meg azért elég kevesen próbálnak megállni és várakozni, legalábbis autóval)
  Egyébként a táblát még mindig nem fordították a megfelelő irányba, ellenben délelőtt az Oskola utcán álldogált pár rendőr, gondolom néha arra sétáltak, aki megállt, azt megbüntették, mivel ez erről szól.
  Vajon a cikkíró utánajár, hogy ki a felelős a tábla ilyetén kihelyezéséről? Ha meg van a felelős, vajon lesz szankciója? Engem nagyon érdekelne

  off: ez a kerékpáros vs autós vita elég uncsi, akinek nincs autója, fogalma sincs milyen autót vezetni (a jogosítvány még nem jelenti azt, hogy van fogalma milyen vezetni), aki pedig állandóan csak autóban ül nem tudja milyen kerékpárral közlekedni.
  Ha mindenki venné a fáradságot, és a dolgokat nem csak a saját szemszögéből nézné, sokkal kevesebb baleset, és vita lenne...
  Ajánlom mindenki figyelmébe a Holt Költők Társasága c. filmet, igen elgondolkodtató”
 • 88. Szögedi 2013. május 05. 10:06
  „Bambulla, Vélemény!

  Most tök mindegy , hogy én mit csinálok.
  RádyJóska írta nekem , hogy Sóher Sanyi vagyok és Tyúk<moderálva>os élete van annak aki bringázik.

  Én erre válaszoltam, hogy valószínű többet keresek, mint ő.
  Nem tudom mi a baj a mosogatással. Gyertek ki és csináljátok. Diplomával vagyok kénytelen itt lenni, 600 km re barátoktól barátnőtől, családtól. De szép a hely, jókat eszem iszom és majd 300 000 ft ot félre tudok rakni egy hónapban. Ezt otthon csak a felső 10 000 tudja megtenni. Szégyelnem kéne? Nem hiszem.

  Miért baj, ha ideírok?
  Törzsgyökeres szegedi vagyok, minden évben 4-5 hónapot otthon töltök, és két havonta hazajárok.Miért ne érezhetném magamnak a várost.
  Kíváncsi vagyok kik írnak a túloldalról.
  Az én életem arany, lehet, hogy az övéké a tyúksz@ros. Hmmm :D”
 • 87. SP 2013. május 05. 07:59
  „84. CsImre 2013.05.05. 01:52 "Helikopterleszállót is illett volna építeni a Dugonics térre"

  Egyet értek.
  Bár a klinikáknál volt, van, lesz, leszálló. A város útjai a mentők számára is nehezen átjárhatók.
  Minden perc
  számít a betegnek, aki nem szeretne idő előtt csak donor lenni, odaátra távozni.

  Tereket, körforgalmakat,
  amik több évtizedre épülnek (-tek) helikoffer fogadására sem ártana előkészíteni folyamatosan.

  Tendencia az,
  hogy egyre inkább a tömegközlekedés és a mentőautó, saját kocsi nem megbízható gyors segítségre.
  Persze a kerékpár az egyesek szerint mindenre jó.

  Vannak már ultra könnyű kis kofferek is.
  Kis hatótávra, amíg a mentőautó átverekszi magát a labirintus útvesztőkön, a helyszínre röppenne.
  Hasonlóan, mint a motoros doktorok, csak a jövőben már helikofferrel.

  A görbe lámpaoszlopok
  kizáró okok, csapdák lehetnek a leszállásra. Emeletes busz az igen, az szempont, de csak I.emeletig.”
 • 86. greasle 2013. május 05. 05:52
  „Én meg kötelezővé tenném a bicikliseknek a KRESZ vizsgát mert életveszélyesen hajtanak.Elromlik a biciklid és hívsz taxit?Autóba ülsz tehát most mondtál ellent magadnak.Szánalmasak a biciklisek, hogy mennyire nem tudnak közlekedni TISZTELET A KIVÉTELNEK.Zebrán leszállás nélkül tekernek holott a zebra a gyalogosoké lusták leszállni és áttolni a kerékpárt.este nincsenek kivilágítva és még sorolhatnám.Remélem Ausztriába is biciklivel jársz.”
 • 85. papucsos 2013. május 05. 04:24
  „A bicikli nem biztonságos....És azért megy a kátyúba,mert téged nem akar el ütni...De ha még is keresztül megy rajtad az autó,mert te flangálsz a kocsik között,sportszerűen,egészségesen és emellett még Ausztriában spórolsz is,nem biztos,hogy el fogod költeni...Max a barátnőd a temetésedre. Lúzer. Inkább költök biztonságra,mint hogy fejjel beleállja biciklivel a betonba...Én speciel vigyázok a biciklisekre,meg a motorosokra,meg mindenkire,de bicajosok el felejtik a kresz szabályait....Mindenesetre,tekerj óvatosan,azt további jó munkát Österreich országában.”
 • 84. CsImre 2013. május 05. 01:52
  „75. SP:

  Helikopterleszállót is illett volna építeni a Dugonics térre. Szemétség a helikopteresekkel szemben, hogy nem gondoltak rájuk, és nem biztosítják, hogy sarcért is, de leszállhassanak a belvárosban, ha éppen akarnak. A helikopteresek igényeire is gondolni kellett volna!”
 • 83. CsImre 2013. május 05. 01:43
  „65. TomTaylor: A folytonos vonalat kevered a szaggatottal, és figyelmen kívül hagyod, hogy az úttest szélére is lehet festeni. A szaggatott jelent várakozási tilalmat, a folytonos megállási tilalmat jelent.

  A zöld parkoló tábla nem övezet tábla! A képen látható tábla kimondottan parkolót jelöl, illetve az azzal kapcsolatos infókat közli. Ezt a táblát minden sarkon megismétlik, szemben az övezet táblával, amit csak az övezet határára tesznek ki.

  Az utca menetirány szerinti bal oldalán egy kétirányú utcában lehet parkolni? Furcsa lenne.”
 • 82. mezopeti 2013. május 05. 00:12
  „szeintem simán támadható.
  minimum, hogy a johiszeműséget "sérti"
  "Jóhiszemű: aki a látszattól eltérő valós tényekről nem tud, és kellő gondosság tanúsítása mellett nem is tudhat róla."”
 • 81. vélemény 2013. május 04. 23:55
  „78. Szögedi
  1300 plusz kaja
  - Ennyit a mosogatónak vagy a takarítónak fizetnek.”
100 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombat reggeli bringacasting a Leányvásárhoz

„Bringacastingon" választja ki Nagy Ervin főszereplő és Juronics Tamás koreográfus azokat a… Tovább olvasom